MORT DE Dª CATALINA SASTRE PONS, NEBODA DEL P. JAUME PONS VALLÉS CM, DE BINISSALEM, MALLORCA

Fa uns dies vaig rebre, del CENTET LÓPEZ BORRÀS (jove teòleg diocesà, molt implicat en la parròquia dels Paüls al Port de Sagunt i futur autor de la biografia del P. Jaume Pons),

Tinc que compartir-vos la mort de Dª Catalina Sastre Pons, dissabte farà una setmana. Era la neboda major del P. Jaume Pons. Aquest Octubre compliria 97 anys. Tenia 10/11 anys menys que el seu venerable oncle missioner.

Aquesta dona, d’una gran intel·ligència i plena de seny, era l’enllaç viu amb el seu oncle, el testimoni més directe amb el Jaume novici, profés i sacerdot. Amb ella, s’han esborrat els records sentits del seu oncle, durant el seus temps d’estudi, la seva malaltia, les vacances a Binissalem, la persecució religiosa del 36, els moments més importants de la Professió i Cant de Missa, i també, de les vacances, més tard essent rector, on compartia amb ella tots els estius i alguns Nadals, les seves laetitias et doloris.

El diumenge, dia 7 de març, oferiren la missa pel seu sufragi i de la família. La Missa es va celebrar a la parròquia que el seu oncle va fundar i regir en la caritat. Fou un moment de donar gràcies a la Providència pel P. Jaume, la seva persona i obres. En definitiva, pel seu ministeri, per la seva família i la seva vocació.

Descansi en pau.

Trobarem a faltar el seu somriure.

Aprofito que he citat al Centet per recordar i agrair a tots els que puguin aportar informació sobre el P. Jaume. En Centet, futur autor de la seva biografia ja ha acabat els “menuts”. Amb una paraula, el treball del P. Jaume, continua essent dur i difícil, doncs no veu cap ajuda de part de la C.M. De Madrid no en diuen res, de Barcelona tampoc, el Postulador General tampoc i el P. General, tindrà tantes ocupacions, que es vorà impedit d’atendre aquesta informació.

Total. Que no hi ha cap documentació del P. Jaume, ni cap enser personal, ni testimoni de cap paül, bé siga ni cap escrit…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.