JUBILACIÓ DE L’EXALUMNE BIEL FIOL MOREY, UN BINISSALEMER (ILLES BALEARS) QUE HA FET HISTÒRIA / VERSIÓ EN CASTELLÀ I CATALÀ

BIEL FIOL MOREY

VERSIÓ EN CATALÀ

Gairebé fa un any i busques que en Biel es va jubilar. Cal destacar que això no seria una novetat ni una notícia transcendental si no fos pels seus antecedents: Primer Director de l’IES de Binissalem, ocupant aquest càrrec durant nou anys des del juliol del 2005 al juny del 2013.

Com tots nosaltres, ell també va anar a l’antiga Escola Apostòlica “La Missió”, Carrer Missió (uns mesos), per després anar a la nova Escola Apostòlica de “Ca’s Jai” a la carretera de Valldemossa, ara l’edifici Mateu Orfila de la Universitat de les Illes Balears.

Amb el seu grup es va tancar La Missió, any 1968, s’inaugurà la nova Escola Apostòlica de Ca’s Jai, any 1968 i, als quatre anys, any 1972, es tancà. Així, doncs, en Biel tingué l’oportunitat, al seu periple estudiantil, de viure el tancament de l’escola del carrer Missió, l’obertura o inauguració de la nova Escola “Ca’s Jai” i el tancament, als quatre anys, d’aquesta efímera Escola… Coses del destí…!

Malgrat ja estigui jubilat, en Biel és del grup dels “joves” que venen a les Trobades…

Aprofitant l’avinentesa que parlam de la seva cronologia, cal destacar que es va llicenciar en Ciències, especialitat Matemàtiques, fent el primer curs de carrera a la Universitat de Palma, casualment en el mateix edifici de l’antiga Escola Apostòlica de Ca’s Jai, actualment l’edifici Mateu Orfila. Els quatre cursos restants els va realitzar a l’Autònoma de Barcelona.

Acabada la carrera i la “mili”, va fer oposicions i es dedicà a la docència, passant per diversos IES i pel Centre de Professorat d’Inca com a assessor de noves tecnologies (set anys).

Finalment, l’any 2005 es va inaugurar el nou IES de Binissalem i ell va ésser elegit Director. I causalitat, a igual que a Ca’s Jai, també va inaugurar un nou centre (i al seu poble, Binissalem!), essent el primer Director i exercint com a tal durant nou anys, fins el curs 2013-14 en que va dimitir. Després quedà a l’IES Binissalem com a cap del departament de matemàtiques fins l’any passat, que es va jubilar.

Des de la nostra Pàgina WEB de La Missió, el felicitem per la seva jubilació perquè com bé defineix la mateixa paraula, “és alegria”.

I és oportú acabar amb paraules seves, fent referència a la seva persona: ”som seriós, complidor i fiable, procur quedar bé, respectar a tothom i mai he cercat conflictes sinó acords”.

MOLTS D’ANYS I, AMB SALUT, DURI AQUESTA JUBILACIÓ!

VERSIÓN EN CASTELLANO

Casi hace un año y poco más que Gabriel se jubiló. Cabe destacar que esto no sería una novedad ni una noticia trascendental si no fuera por sus antecedentes: Primer Director del IES de Binissalem, ocupando este cargo durante nueve años, desde julio de 2005 a junio del 2013. Como todos nosotros, él también fue a la antigua Escuela Apostólica «la Misión», Calle Misión (unos meses), para luego ir a la nueva Escuela Apostólica de «Ca’s Jai», en la carretera de Valldemossa, ahora el edificio Mateu Orfila de la Universidad de las Islas Baleares. Con su grupo se cerró la Misión, en 1968 y, a la vez, se inauguró la nueva Escuela Apostólica de Ca’s Jai, en 1968 y, a los cuatro años, en 1972, se cerró. Así pues, Gabriel tuvo la oportunidad, en su periplo estudiantil, de vivir el cierre de la escuela de la calle Misión, la apertura o inauguración de la nueva Escuela «Ca’s Jai» y el cierre, a los cuatro años, de esta efímera Escuela … Cosas del destino …!

A pesar de que ya esté jubilado, Gabriel es del grupo de los «jóvenes» que acuden a los Encuentros…

Aprovechando la ocasión de que hablamos de su cronología, cabe destacar que se licenció en Ciencias, especialidad de Matemáticas, haciendo el primer curso de carrera en la Universidad de Palma, casualmente en el mismo edificio de la antigua Escuela Apostólica de Ca’s Jai, actualmente el edificio Mateu Orfila. Los cuatro cursos restantes los realizó en la Autónoma de Barcelona. Acabada la carrera y la «mili», hizo oposiciones y se dedicó a la docencia, pasando por varios IES y por el Centro de Profesorado de Inca como asesor de nuevas tecnologías (siete años). Finalmente, en 2005, se inauguró el nuevo IES de Binissalem y él fue elegido Director.

Y causalidad, a igual que en Ca’s Jai, también inauguró un nuevo centro (ya su pueblo, Binissalem!), siendo el primer Director y ejerciendo como tal durante nueve años, hasta el curso 2013-14 en que dimitió. Después quedó en el IES Binissalem como jefe del departamento de matemáticas hasta el año pasado, que se jubiló. Des de nuestra Página WEB de La Misión, lo felicitamos por su jubilación porque como bien define la misma palabra, «es alegría «. Y es oportuno terminar con palabras suyas, haciendo referencia a su persona: «soy serio, cumplidor y fiable, procuro quedar bien, respetar a todo el mundo y nunca he buscado conflictos sino acuerdos».

¡MUCHOS DE AÑOS DE FELICIDAD, y CON SALUD, DURE ESTA JUBILACIÓN!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.