CATORZENA TROBADA DELS EXALUMNES “LA MISSIÓ”

Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador de FELANITX
Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador de FELANITX

Benvolguts amics:

Un any més tenim la sort de poder celebrar una altra Trobada.

Enguany farem la CATORZENA!

PROGRAMA  DE  LA  14 TROBADA

– DIA: 5 de novembre del 2011 –DISSABTE–.

– LLOC: Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador de FELANITX

– HORA: A partir de les 11.00 H., el que vulgui…

– MISSA: 12,30 H., al Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador (Felanitx), en record dels nostres professors, companys i familiars  morts (i molt especialment pels que ens deixaren enguany):

+ Manuel Company Ignacio, (exalumne)

+ P. Nicolás Más Gual

+ P. Amador Bauzá Vaquer

+ Miquel Rigo Femenias (germà d’en Tomeu, Salvador i Esteva, exalumnes).

+ Pedro Munar Garau, (exalumne)

+ Ramón Bernal Pérez (pare de n’Úrsula, esposa d’en guiem Font Fons, exalumne i germà del P. Joan Font Fons, mort l’any 1970, a Barcelona).

– DINAR: 14.00 H.  al restaurant que està al mateix Santuari.

Per arribar al Santuari:

El Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador està situat al puig de Sant Salvador, amb l’accés per carretera al costat dret de la PM-401 que va de Felanitx a Porto Colom.

– MENÚ: Arròs brut, rostit variat, postres, aigua, vi, xampany, cafè

– PREU: 20 €

– ASSISTÈNCIA: Es prega i agraeix confirmis la teva assistència el més aviat possible: Jesús González: Telf. 971 502295 jesuscapel@yahoo.es

A igual que anys passats, ja no enviarem cap carta per informar del dia i lloc de la Trobada, sinó que uns quants exalumnes, cada any, ho fem saber a través del telèfon.

Alumnes responsables de contactar amb vosaltres:

– Toni Ferrer: Telf. 971 503175

– Damià Garí: Telf. 971 476219

– Guiem Font: Telf. 971 27 3291

– Juan Martorell: Telf. 971 646408

– Jesús González: Telf. 971 502295

Si tens adreça electrònica, contacta amb en Jesús jesuscapel@yahoo.es (Telf. 971 502295) i així podrem actualitzar i agilitar les dades dels exalumnes.

Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador de FELANITX
Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador de FELANITX

Un comentari sobre el Santuari de la Mare de Déu de Sant Salvador:

Forma part de la Serralada de Llevant, amb una alçada de 494 metres. Presenta unes espectaculars vistes cap a l’interior de Mallorca i la costa sud-est.

Les primeres referències documentals del santuari daten de 1348, construït sota l’advocació de Sant Salvador. S’ha assenyalat com el fet que motivà la seva construcció, la pesta negra que assolà Europa aquells anys i que a Felanitx causà la mort de 900 persones.

L’actual titular és la Mare de Déu, molt venerada i representada per una escultura de pedra del segle XV; prova d’això és la sala on s’exposen els objectes oferts a la Mare de Déu en compliment d’una promesa, a la qual s’hi accedeix des de el pati de davant l’església, una construcció de principis del segle XVIII.

Pujant per la carretera s’hi troba una capelleta, amb una escultura que representa la tradició popular de la Mare de Déu trobada per un pastor. A l’interior del temple hi destaca el retaule de la Passió Imaginis, esculpit en pedra de Santanyí durant la primera meitat del segle XV.

El conjunt del Santuari format per l’hostatgeria i l’església, al llarg de la història ha tingut diverses funcions; així al segle XVI s’hi instal·là una escola de gramàtica i durant el segle XVII serví de talaia per vigilar els atacs dels pirates del nord d’Àfrica.

Fou custodiat fins el 1992 pels ermitans de la congregació de Sant Pau i Sant Antoni. Actualment se n’encarreguen uns donats.

Dins el conjunt hi ha un restaurant i una cafeteria.

Al mateix puig, abans d’arribar al cim, s’hi troba la Creu des Picot.  Davant el santuari hi ha el monument a Crist Rei, una escultura de 7 metres d’alçada feta en coure, col·locada damunt una estructura arquitectònica de 37 metres. Els dos monuments foren construïts durant la primera meitat del segle XX.

T’esperam..!   No hi faltis…!

Jesús González Capel

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.