PP. JOAN SONET MIRÓ I JOSEP MARIA BIOSCA MOR, 64 ANYS DE SACERDOCI

 

Enguany els PP. Joan Sonet Miró i Josep Maria Biosca Mor celebren els 88 (2-5-1931) i 90 (4-4-1929) anys de vida i els 60 anys de sacerdoci. És tot un goig i una immensa sort!

La nostra Pàgina WEB dels exalumnes de La Missió té un compromís d’agraïment sincer vers la persona i figura del P. Sonet.

Ell ha col·laborat, sempre! Ha publicat, des de l’any 1999, a la nostra Pàgina WEB, molts d’articles d’interès per els exalumnes i crec, també, per a molts de missioners i seguidors de la Pàgina WEB. Els exalumnes de Mallorca l’apreciem molt, per mèrits propis!

Dia emotiu aquest proper 2 de maig de 2019. Viurem (em converteixo en portaveu virtual de tots els assistents)  un encontre de sentiments profunds, sentits, sincers…

Jo, personalment, sóc conscient del moment històric, irrepetible que es viurà…

Es palparà l’emoció… L’expressió dels assistents donarà a entendre que la celebració és qualque cosa més que una missa.

El P. Sonet, a la Residencia dels Paüls a Salamanca i el P. Biosca, a la casa de Reus, estaran asseguts dues llegendes dels Paüls de la Comunitat dels Paüls a Catalunya: dos missioners ordenats sacerdots el mateix dia, ara fa 64 anys, a Barcelona.

Evidentment, això serà irrepetible i estic segur que ningú de la meva generació podrà viure un cas similar. Serà tot un privilegi poder viure aquest proper 2 de maig de 2019.

Imagino que la missa, concelebrada, reflectirà l’alegria i sort de compartir el privilegi d’acompanyar a aquests extraordinaris sacerdots que han escampat la paraula de Déu i el missatge de Sant Vicenç de Paül a tot arreu, ajudant al proïsme, al desemparat, al necessitat durant 60 anys! Tot un prodigi!

Els PP. Sonet i Biosca són exemple i testimoni de què la vida es realitza quan ens donem als demés. I aquí hi trobem als PP. Paüls, a les Filles de La Caritat…

Santa Lluïsa de Marillac i Sant Vicenç de Paül són exemple d’aquesta entrega.

Ajuda als demés, malgrat nosaltres també la necessitem: “vaig patir fam i vosaltres em vareu alimentar…”.

Fent una breu semblança del PP. Sonet i Biosca, voldria comentar amb molta sensibilitat i amor, els anys al servei de la Congregació.

De P. Sonet voldria recalcar la seva tasca d’historiador i escriptor, a més de la seva feina amb els pobres, principalment a Brooklyn.

És molt llarga la biografia del P. Sonet però penso que és necessari fer un petit resum d’ella.

CINC CÈNTIMS DE LA SEVA BIOGRAFIA:

Nasqué a Barcelona, carrer  Provença – Passeig de Sant Joan, el 2 de maig de 1931, a una família de pares molt cristians. Fou el tercer de Quatre germans. Com els seus dos germans grans, la Teresita i el Jesús (també missioner), va ser batejat per un  oncle Caputxí, al cap de pocs dies de  néixer, a la cripta de la Sagrada Família. El quart germà va ser l’Eduard.

El dia 12 de octubre de 1941, juntament amb el seu germà Jesús, ingressà a l’Escola Apostòlica de Bellpuig, on estudià (6 anys). Va fer el noviciat a Espluga de Francolí (2 anys), Estudiantat (2 anys) i Teologia (4 anys). És a dir, 8 anys sense sortir d’Espluga de Francolí…

Immediatament desprès de la seva ordenació, el seu primer destí fou a Bellpuig (2 anys, fent de Professor).

Passats aquests dos anys, va ser destinat a U.S.A. on exercí ininterrompudament durant 5 lustres.

Per motius de greu malaltia, 1983, i pensant els metges i Provincial que li quedava poc temps de vida, va ser destinat a Barcelona, per morir a la seva ciutat… Malgrat aquest pronòstic, exercí (van ja 32 anys!) diversos ministeris:

– Director Butlletí Provincial: 24 anys i mig.

– Xarles i Conferències a les Filles de La Caritat: 25 anys.

– Vicari de l’església de Provença: 17 anys.

– Ecònom: 7 anys.

– Assistent: 17 anys.

– Cronista de la Casa: 28 anys.

– Llibre de Misses: 28 anys.

– Secretari Provincial: 12 anys.

– I fins el dia d’avui, on fa, malgrat les seves mancances físiques,  tot i més del que pot, sempre amb alegria i il·lusió!

PP. Sonet i Biosca: La vida és tot un regal i el poder arribar a celebrar els 84 i 86 anys d’existència  i els 60 de sacerdot… és un altre regal afegit.

Crec que aquest 1 de maig serà uns dels dies més emotius per aquests “jovenets”. Perquè el que ha envellit amb saviesa mai ha volgut ser vist com un vell.

És cert que el P. Sonet  fa un bon grapat d’anys que té xacres però sempre ha tingut la il·lusió per viure i mai ha deixat de somiar i tenir fe en el treball, en escriure i investigar…

Com li va dir el P. Piquer -Provincial- quan va arribar a Barcelona i el nomenà Director del Butlletí: “les teves cames no funcionen molt però si el teu cap i les mans”. I no es va equivocar…

El P. Sonet ha viscut la seva vida mirant endavant. I malgrat la seva edat està vivint el  present i futur amb intensitat, serenitat, il·lusió, comprensió, amor i alegria.

Al final el que importa no són els anys de vida, sinó la vida dels anys… No té importància fins a quina edat es viu; el que importa és “sentir” que no s’ha fet o viscut endebades, en va…

P. Sonet i Biosca: viviu la vida i oblidau la vostra edat…

Els exalumnes ens unim en la pregària  d’aquest dia tan important i vos desitgem molta felicitat.

P. Sonet, la nostra Pàgina WEB http://lamissio et dóna les gràcies per el teu incondicional suport i per la teva col·laboració literària. GRÀCIES!

Com epíleg d’aquest escrit, fet amb el cor, únicament cal concloure amb el clàssic i sincer FELICITATS pels 64 anys de Ordenació Sacerdotal dels nostres estimats PP. SONET i BIOSCA.

MOLTS D’ANYS!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.